Fordulatos mérkőzésen döntetlen Gyulán

U16-os csapatunk szerdán pótolta a 10. fordulóból elhalasztott bajnoki mérkőzését Gyulán. A kemény, harcos találkozón hamar kiderült, hogy nüanszok dönthetnek majd arról, hogy melyik csapat tudja megszerezni a három pontot. Jól kezdett a csapat, nyomás alá tudta helyezni ellenfelét, így a 15. percben egy jogosan megítélt büntetővel Marek Réka megszerezte a vezetést. A gól ellenfelünket sarkallta nagyobb erőbedobásra, kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon bármikor születhetett volna újabb találat. Ez meg is érkezett a 36. percben, hiszen kiegyenlített ellenfelünk, de még a szünet előtt ismét sikerült betalálni Rojtos Bernadett egyéni akciója végén.
A mérkőzés a második játékrészben ugyanúgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Ellenfelünknek kellett menni az eredmény után és ebből ismét a hazai csapat jött ki jobban, a 46. percben újra döntetlenre álltak a felek. Gyulai gól után eddig mindig Astra találat következett és ez most sem volt másként, hiszen két perccel később már ismét csapatunk vezetett – Marek Réka került ziccerbe és nem hibázott.
Sok volt még hátra a mérkőzésből, a gyulai lányok továbbra sem adták fel, bár nagyobb lehetőségei, helyzetei inkább csapatunknak voltak. A 63. percben újabb hazai találat született, amellyel ki is alakult a 3-3-as végeredmény.
Azt még feltétlen hozzátennénk, hogy Marek Réka lábában még ott volt a győztes találat, de a nagy helyzet sajnos kimaradt.
A mérkőzésen talán egy picit közelebb állt csapatunk a győzelemhez, mint az Amazonok, hiszen mindig lányaink vezettek, ellenfelünk pedig jött az eredmény után.
Érdekesség, hogy bár ez a mérkőzés döntetlenre sikerült csapatunk az őszi záró tabellához képest lépett felfelé és jelenleg a második helyről várja a vasárnapi Eger elleni találkozót. Az első öt csapat továbbra is hatalmas harcokat vív a dobogós helyezésekért, de a 9. forduló óta alaposan felforgott a tabella. Jelenleg az Egri lányok vezetnek 24 ponttal, az Astra a második 22 ponttal, a harmadik a Kecskemét együttese 21 ponttal (egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak), a negyedik a Gyulai Amazonok 20 ponttal, a Nyíregyházi Spartacus pedig az ötödik (ők még nem játszottak mérkőzést tavasszal).

Gyulai Amazonok – Astra-Alef HFC-Üllő 3-3 (1-2)

g: Marek Réka (2), Rojtos Bernadett
A lányok vasárnap Üllőn játszanak rangadót a jelenlegi listavezető, Eger együttesével.