VISSZAVÁGOTT AZ ASTRA!

 

ASTRA KISKUNFÉLEGYHÁZI BULLS – UNIVERZUM 9-4 (5:1)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 350 néző
Játékvezetők: Ábrahám Tibor, Csirke Rudolf, Horváth Zoltán (A), Czinder Imre.

Astra: Vincze – Szekér, Megyes, Jakab, Dombai-Nagy
Cserék: Molnár, Pincze, Godvár, Benkő, Szabó, Oláh
Vezetőedző: Dombó János

Univerzum: Hargas – Ganczer, Üveges, Bernhardt Be., Bernhardt Ba.
Cserék: Deczki – Körmöczi, Faigl, Halászi, Bereczki, Kovács, Horváth
Vezetőedző: Tóth Károly

Gólszerzők: Pincze (3), Godvár (2), Dombai-Nagy (2), Szekér, Szabó illetve Halászi, Üveges, Körmöczi, Horváth

Sárga lap: Molnár illetve Halászi

Az Astra először vagy az Univerzum másodszor? Sikerül e a címvédés vagy visszavág e a tavalyi vereségért a Kiskunfélegyháza, ez volt a fő kérdése a kupadöntőnek. Remek hangulat fogadta a bevonuló csapatokat, leginkább az Astra szurkolótáborának köszönhetően, akik egész találkozón forró hangulatot varázsoltak a csarnokba.
Astra dominanciával indult a találkozó, Megyesék magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az első helyzetek előttük adódtak, de ezek ekkor még kimaradtak. Az első gólra a 8. percig kellett várni, amikor Pincze volt eredményes egy szöglet után. 1-0 A gól megzavarta a budaörsieket, amit ellenfelük kihasznált és rögtön megduplázták előnyüket. Godvár kapott egy szép kiugratást, amit okosan bepasszolt a kimozduló kapus mellett. 2-0 Az előny megnyugtatta a Bikákat, akiknek innentől nem volt sürgős. Kivárásra játszhattak, zárt védekezésből gyors kontrákra építhettek, amiből számtalan lehetőségük adódott, de nem sikerült növelni az előnyt. A 16. percben aztán mégis összejött az újabb találat, Godván szerezte meg második gólját. 3-0 A bekapott gólt még fel sem dolgozták Tóth Károly tanítványai, érkezett a negyedik Astra találat egy gyors kontrából. Pincze volt újra eredményes. 4-0 A hajrában aztán összejött a szépítés. 10 métereshez jutott az Univerzum, amit Halászi értékesített magabiztosan. 4-1 A félidő vége ismét az Astráé volt. Pincze szerezte meg harmadik gólját egy szép lövés után, így tetemes előnnyel vezetett a Kiskunfélegyháza a szünetben. 
Sokan már azt gondolták, hogy eldőlt a találkozó, de fordulás után a budaörsi csapat mindent egy lapra feltéve rohamozott és 5 perc alatt két gólt szereztek, amivel visszajöttek a mérkőzésbe. Előbb Körmöczi szépített 5-2, majd Horváth köszönt be. 5-3 Ismét nyílt volt a meccs, de ez csak a félidő közepéig tartott. Ekkor az eddig több nagy helyzetet kihagyó Dombai-Nagy percei következtek. Két perc alatt kétszer is villant. Előbb egy szép egyéni alakítás után volt eredményes 6-3, majd egy kontra végén talált be szép csel után, 7-3. Még ebben a percben Üveges válaszolt, egy szép átlövés után 7-4. A 36. percben aztán végképp eldől a találkozó. Szekér szerzett egy szépségdíjas találatot. 8-4 A hajrában még becsülettel küzdött az Univerzum, de szépítenie már nem sikerült, míg a végszó a friss kupagyőztesé lett. Szabó Nóra volt eredményes közelről, amivel beállította a 9-4-s végeredményt.
A több helyzetet kidolgozó és azt jobb arányban kihasználó, remekül játszó ASTRA megérdemelten nyerte a találkozót és hódította el a Magyar Kupát.
 

Tóth Károly, Univerzum: – Az első félidőben nagyon figyelmetlenek voltunk. Elkerülhető, buta gólokat kaptunk. 4 gólt is pontrúgásból szerzett az ellenfél, amire fel voltunk pedig készülve. Szünetben rendezni próbáltuk a sorokat, ami úgy is tűnt, hogy sikerül, hiszen visszajöttünk a mérkőzésbe, amit utána végül Dombai-Nagy zsenialitása eldöntött. Ezen a délutánon jobb volt az Astra, el kell ismerni. Nem csüggedünk, megpróbálunk majd a bajnokságban visszavágni és legalább a bajnoki címet elhódítani.

 

Dombó János, Astra: – Az első félidőben dominálni tudtunk a mérkőzésen, ami ezúttal gólokban is megmutatkozott. Mindezek mellett az Univerzum védelme nem remekelt a mai napon. A második félidő elején magára talált az ellenfél, de szerkezeti változtatásokkal és frissítő cserékkel sikerült visszaállítani a dominanciánkat. Nehéz sorsolásunk volt, hiszen a döntőbe vezető úton találkoztunk a két NBII arany-várományossal, a Csömörrel és az ETO-val, a tavalyi NBI bajnok Miskolccal, illetve most a döntőben a címvédő Univerzummal. Köszönöm csapatomnak a mutatott játékot, és azt, hogy a problémák ellenére csapatként játszották végig a szezont.

 

A mérkőzés összefoglalója a DIGI-Sporton!Kattints!

 

Forrás:  futsal-hungary.hu 

Vélemény, hozzászólás?