Tíz góllal vertük a Csepelt!😍

Csepel Utánpótlás SE – Astra HFC-Üllő 1-11 (0-7)
⚽️Rácz Karina (3), Marek Réka (2), Sajó Hanna (2), Plank Hanna (2), Balla Fanni, Kraudy Laura
Csapatunk kerete a mérkőzésen: Dajkó Szabina – Sajó Hanna, Marek Réka, Barna Gabriella, Szuja Anna, Fésűs Janka, Plank Hanna, Balla Fanni, Rácz Karina, Kraudy Laura, Nagy Dóra, Hollósi Tünde, Piricz Eszter.
Lányaink megállíthatatlanok az U15-ös futsal bajnokságban, hiszen vasárnap a Csepel együttesét is hatalmas fölénnyel győzték le. Már az első játékrész után hét gólos előnnyel fordultak lányaink, a második félidőben pedig nem sok kellett ahhoz, hogy az első félidei gólok számát megduplázzák.
Az eddig lejátszott négy fordulóban csapatunk minden alkalommal győztesen hagyta el a játékteret, így az már biztos, hogy a karácsonyt a tabella legfelső fokán fogja tölteni. Egy mérkőzés ugyan még hátra van ebben az évben, de egyrészt a papírforma azon is lányainknak kedvez, másrészt bármilyen eredmény is születik az valószínűleg már nem nagyon változtat ezen a pozíción.
Az év utolsó U15-ös futsal mérkőzése tehát szombaton kerül megrendezésre Üllőn, a 2F-BAU Tolna-Mözs együttese ellen.
Szép volt lányok! Hajrá Astra!👏💪

A Kelen pályán nem megy..

U19-es csapatunk vasárnap játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a Kelen SC ellen. A találkozót a hatodik fordulóból az ellenfél kérésére halasztottuk erre az időpontra.
Sajnos több hiányzónk is volt a mérkőzésen betegségek miatt, illetve volt olyan is, aki kisebb sérüléssel bajlódótt a héten, de vállalta a játékot.
Az egész mérkőzésre jellemző volt az, hogy inkább a mezőnyben folyt a játék, kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, de az első félidőben mégis eldönthette volna csapatunk a mérkőzés sorsát. Angyal Dóri vezető találata után Godzsa Ivettnek három tiszta ziccere is volt, amelyek sajnos nem találtak célt, ellenfelünk pedig egyetlen lehetőségből egyenlíteni tudott a félidő végén egy szabadrúgást követően.
A második félidőben,- ha lehet így fogalmazni – még kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, mint az elsőben. A Kelen együttese és lányaink is kevés helyzetet tudtak kialakítani, de talán csapatunk többször veszélyeztetett távoli lövésekkel, illetve egy-két nagyobb lehetőség is adódott sarokrúgások után, de nem tudtunk élni vele.
Amikor már szinte mindenki elkönyvelhette volna az 1-1-es döntetlent végeredménynek-ami a helyzetek alapján nem, de a mérkőzés képe alapján reálisabb lett volna-egy szabadrúgás után Balogh Orsolya a saját kapunkba csúsztatta fejjel a labdát..Mindezt a 88. percben..
Nem akarunk nagyon “hókuszpókuszokba” belemenni, de mégis megosztanánk egy érdekességet. A 2019-2020-as szezonban találkozott bajnokságban először U19-es csapatunk a Kelen SC együttesével. Ebben a szezonban hazai pályán fogadta csapatunk a Kelen együttesét ősszel. A találkozó esélyesének csapatunk számított, mégis 0-0-ás döntetlennel végződött a találkozó. A tavaszi visszavágót a Kelen pályán rendezték, ahol csapatunk vereséget szenvedett.
A 2020/2021-es szezonban csapatunk negyedik helyen végzett a kiemelt csoportban úgy, hogy ugyanannyi pontja volt, mint a bronzérmes Győri ETO-nak, de jobb gólaránnyal az ETO lett a bronzérmes. A Kelen csapata a nyolcadik helyen zárta ezt a szezont. Eredmények: Astra – Kelen 2-2, Kelen-Astra 2-0…Ezen kívül több edzőmérkőzést is játszottunk már a Kelen pályán, melyek kivétel nélkül vereséggel végződtek. Teljesen mindegy volt, hogy volt -e hiányzónk, vagy teljes csapattal tudtunk menni, bármelyik évben a Kelen pályán még sosem nyert az U19. 🤔🤷‍♀️Hazai pályán is csak döntetlen eredmény született ebben a korosztályban. Ezen kívül U19-es csapatunk 4-5 év alatt talán szerzett öngólt egy megpattanó lövés után, de ilyet biztosan nem…Itt.. a Kelen pályán.. a 88. percben…ha már az ellenfél nem tud lövünk egy olyat, amit még soha..csakhogy a sorminta megmaradjon..A Kelen pályán az U19-es csapat a 2022/2023-as szezonban sem tud pontot szerezni….(egy szezon kimaradt, mert ellenfelünk a tavalyi évben nem indult már a kiemelt bajnokságban)
A lányok egyébként mindent megtettek, hogy győzzenek, vagy pontot tudjanak szerezni, amit egyébként meg is érdemeltek volna..
Csapatunk még így is ezüstérmes pozícióban telelhet, hiszen a gólaránya jobb, mint a harmadik helyezett Fehérvár FC-nek, illetve a szintén 24 pontos Kelen SC-nek.

Döntetlen Miskolcon!

12.forduló

DVTK – Astra-Activtek HFC-Üllő 2-2 (1-2)
g: Oláh Adrienn, Nagy Lilla, ill. Ebony Madrid (2)

Felnőtt csapatunk az év utolsó mérkőzésén Miskolcon lépett pályára a DVTK ellen. Csapatunkból több játékos is hiányzott, sérülés, illetve betegség miatt, így ezúttal szűk kerettel utaztunk a találkozóra. 

Vezetőedzőnk a Kiczkó Diána – Pap Nóra, Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer – Erdész Fanni, Szabó Boglárka, Kós Petra, Ebony Madrid, Szakonyi Emese – Brianna Taylor tizeneggyel kezdett és a mérkőzés elejétől letámadta ellenfelét.

Ez a letámadás talán meglepte a DVTK együttesét, hiszen mondhatni egy félidőn keresztül nem igazán tudott vele mit kezdeni. Bár a mérkőzésen a küzdelem dominált elsősorban és inkább mezőnyben folyt a játék, de az első játékrészben lányaink domináltak még úgy is, hogy a 11. percben Oláh Adrienn találatával megszerezte a vezetést a hazai csapat. Mondhatni jól sáfárkodott a lehetőségeivel ellenfelünk, hiszen ebben a negyvenöt percben nem igazán tudtak támadásokat vezetni, sőt talán kétszer-háromszor jutottak el Kiczkó Diána kapujáig. 

Lányaink viszont ha kicsit pontosabbak, akár a mérkőzés sorsát is eldönthették volna. A 21. percben Véninger Tünde végezhetett el szabadrúgást az ellenfél térfelén a középkör ívének magasságából és mint tudjuk védőnknek ez nem az a távolság, ahonnan ne próbálna meg kapura célozni. Így is tett, de lövése kipattant Böröcz Bettina kezéből, pont az érkező Ebony Madrid fejére, aki köszönte szépen és élt a lehetőséggel.(1-1)

A 23. percben ismét Véninger Tünde sarokrúgása szállt veszélyesen középre, jól is érkezett Szabó Boglárka, de öt méterről fölé lőtte a labdát.

A 36. percben Ebony Madrid próbálkozott távoli lövéssel, de nem találta el a kaput.

A 39. perben ismét szögletet végezhettünk el, amely nagyon jól érkezett középre Kós Petrának, aki fejjel gyönyörűen készített Ebony Madrid elé, de ő nyolc méterről a blokkba vágta a labdát.

A 42. percben Szakonyi Emese beadása után szinte lemásolta az előző próbálkozást csapatunk, ezúttal Ebony Madrid készített fejjel a tizenhatos vonalán Szabó Boglárka elé, de lövése nem talált kaput.

A 45. percben végre kijött  a lépés, ismét veszélyes sarokrúgást küldött a DVTK kapuja elé Véninger Tünde, melyre Ebony Madrid érkezett nagyszerűen és Böröcz Bettina kapujába fejelte a labdát. 

A szünetben  tehát 2-1-re vezetett csapatunk.

A második félidőt a DVTK együttese kezdte jobban, sőt igazából teljesen megfordult  a játék képe. Ahogy az első félidőben csapatunk dominált jobban ellenfele kapuja előtt, most a hazai csapat érte el ugyanezt. A 61. percben egy jobb oldali beadást Tatai Krisztina még kifejelt a tizenhatoson belülről, de a DVTK játékosai reagáltak hamarabb és egy átadás után Nagy Lilla távoli emelése Kiczkó Diána kapujában kötött ki, így ismét döntetlen volt az állás.

Több veszélyes lehetősége volt ebben a játékrészben ellenfelünknek, akár eldönthették volna a mérkőzést is a saját javukra, de nem tették, így több találat már nem született, 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Összefoglalva a mérkőzést elmondhatjuk, hogy óriásit küzdött egymással a két együttes és mivel az első játékrészben az Astra, a második félidőben a DVTK dönthette volna el saját javára a mérkőzést, de egyik csapat sem tudott élni a helyzeteivel, így igazságos döntetlen született.

Csapatunk tizennégy ponttal, a hetedik helyről várja majd a tavaszi folytatást.

Csoda Kecskeméten!😍

Mercedes KLC – Astra-Alef HFC-Üllő 1-2 (1-1)
⚽️ Marek Réka (2)
Csapatunk kerete a mérkőzésen: Oravecz Emma – Fésűs Janka, Balla Fanni, Sajó Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Marek Réka, Barna Gabriella, Piricz Eszter, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Dajkó Szabina, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Miskolczi Nóra, Nagy Dóra Ágnes

U16-os csapatunk halasztott mérkőzésen lépett pályára szombaton Kecskeméten a Mercedes KLC ellen. Ellenfelünk az összes találkozóját megnyerte a tegnapi mérkőzés előtt, így a papírforma egyértelműen nekik kedvezett. Lányaink viszont egész héten nagyon készültek az összecsapásra, szerették volna meglepni a listavezetőt.
A mérkőzés ennek köszönhetően izgalmasan alakult, az első gólt támadónk, Marek Réka szerezte a hetedik percben, de nem sokkal később a hazai együttes egyenlíteni tudott. Voltak ugyan lehetőségek mindkét oldalon, de lányaink nagyon jól védekeztek, így több gól már nem született az első játékrészben.

A második félidőben volt miért izgulni, hiszen teljesen nyílt volt a találkozó, de érezhető volt, hogy az a csapat nagyon közel kerül a győzelemhez, aki megszerzi a vezető találatot. Ezt a gólt pedig csapatunk szerezte az 51. percben-Marek Réka volt ismét eredményes- és erre már nem tudott ellenfelünk válaszolni, így lányaink 2-1-re megnyerték a találkozót!
Óriási győzelmet aratott csapatunk és ezzel a három ponttal az ötödik helyről sikerült a dobogóra “felugrani”, amely azt jelenti, hogy 18 ponttal a dobogó harmadik fokán telel csapatunk. Sőt, nem csak lányaink örülhettek ennek a győzelemnek, hanem az ezüstérmes pozícióban telelő egri együttes is, hiszen így csak három pont az előnye a listavezető Mercedes KLC-nek a tavaszi rajt előtt.
🎥A linkre kattintva egy videós összeállítást lehet megnézni a mérkőzésről⤵️
Szép volt lányok! Gratulálunk!👏🥰

Nem sokon múlt a pontszerzés

11.forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – Puskás Akadémia FC 2-3 (1-1)
g: Szakonyi Emese (büntetőből), Kós Petra ill. Nagy Lili (2), Szemán-Tóth Barbara

Csapatunk a Simple Ligában vasárnap játszotta utolsó hazai mérkőzését Üllőn a Puskás Akadémia ellen. Bár a papírforma ellenfelünknek kedvezett, a mérkőzés csapatunk számára kezdődött jobban. 

Az akadémisták birtokolták a mérkőzés elején többet a labdát és próbáltak támadásokat vezetni. Ezek az akciók azonban nagyjából csapatunk tizenhatosa előtt elhaltak és volt olyan periódusa az első játékrésznek, amikor hiába birtokolta többet a labdát ellenfelünk csapatunk letámadásával nem tudott mit kezdeni, így gyakorlatilag nem tudta átlépni a félpályát. Ekkor született vezető találatunk is: a 18. percben hatalmasat hibázott a Puskás játékosa Grönberg, rosszul adta haza a labdát, melyre Kós Petra csapott le és a kiérkező Pongrácz Ágnes a tizenhatoson belül mondhatni elgázolta. A jogos büntetőt Szakonyi Emese értékesítette, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A gól után sokáig mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem tudott helyzetet, vagy lövőhelyzetet kialakítani. A 28. percben Cremer ért fel jól egy támadáshoz, de lövését Pongrácz kiszedte a felső léc alól, az ebből következő szögletrúgás után pedig Tatai Krisztina fejelhetett teljesen szabadon, de fölé durrantott..

Ellenfelünk egészen a 34. percig nem igazán lőtt kapura, vagy jutott el egyáltalán Kiczkó Diána kapujáig. Éppen ezért kicsit váratlanul érkezett az egyenlítő találat: egy bal oldali beadás után két Puskás játékos is teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül, közülük Nagy Lilit találta meg a labda és közelről a hálóba fejelt.

Az egyenlítő találat után visszavette a kezdeményezést a Puskás Akadémia, amelynek az lett a következménye, hogy Nagy Lili lőtt még egy felső lécet is, de több gól már nem született, így 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőt nagy tempót diktálva kezdte ellenfelünk és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 46. percben egy bejátszást követően Mayer Zsófia került nagy helyzetbe, de lövése a kapufán csattant. Ebben a periódusban azért eléggé nyomott a Puskás, de gólt mégis az Astra szerzett az 56. percben. Egy tizenegyes-gyanús helyzetet követően (Ebony Madrid törhetett volna kapura, de egy becsúszás megakadályozta ebben)-a játékvezetői síp néma maradt, viszont azt ezt követő bedobás után Vicsek Nóra elé került a labda, aki szépen készítette le lövésre azt Kós Petrának, aki állítgatás nélkül úgy húsz méterről a felső léc alá lőtt! 

Sokáig nem tudtunk azonban a vezetésnek örülni, hiszen öt perccel később egy szögletrúgás után Szemán-Tóth Barbara érkezett jól és egalizált.

Az egyenlítő találat után visszaállt a játék az első félidőben tapasztaltakhoz, mindkét csapat nagyon igyekezett, szerette volna megszerezni a vezetést, ezáltal nagyon kapkodó volt a játék, bármelyik együttes javára eldőlhetett volna a találkozó sorsa.  A 64. percben óriási helyzet maradt ki: Ebony Madrid lépett ki jól a védők között, de a kivetődő Pongrácz mellett nem tudta ellőni a labdát, így maradt a 2-2-es döntetlen.

A 69. percben Szabó Boglárka emelt egy labdát az ellenfél kapuja elé, de Pongrácz Ágnes jól érkezett és lehúzta a labdát.

A mérkőzés 71. percében egy gyors támadás végén Diószegi Fanni kapott egy remek labdát, amit góllal is fejezett be, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

A 74. percben a jobb oldalról a tizenhatos sarkáról végezhetett el egy szabadrúgást ellenfelünk. A labdához Nagy Lili állt oda, -akinek mint tudjuk remek a rúgótechnikája-, meg is próbálta kapura lőni és sajnos jól döntött, mert Kiczkó Diána nem tudta védeni a lövést, így megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia. A mérkőzésen tulajdonképpen először vezetett ellenfelünk, de jól időzített, hiszen csapatunk nem tudott több gólt szerezni, pedig mindent megpróbáltak a lányok. A mérkőzés hajrájában csapatunk birtokolta többet a labdát, de Halász Kinga csapata már nem hibázott, ha kellett, akkor beállt védekezni is, hogy tartsa az eredményt és gyors kontrákkal próbálkozott.

Több találat már nem született, a Puskás Akadémia 3-2-re megnyerte a találkozót. Csapatunk legalább az egy pontra rászolgált volna a mérkőzés képe alapján, de sajnos nem volt velünk a szerencse.

Az őszi utolsó mérkőzésre jövő héten szombaton kerül sor a DVTK otthonában.

Szép volt lányok! Hajrá Astra!

Rangadót nyertek a lányok!🤩👏

Astra HFC – Fehérvár FC 2-1 (2-0)
g: Nádudvari Anna, Godzsa Ivett

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Reibl Orsolya – Szenyán Melinda, Pap Nóra, Nádudvari Anna, Turbucz Anna, Fejér Zsuzsanna, Balogh Orsolya, Balogh Mercédesz, Oravecz Emma, Angyal Dorottya, Godzsa Ivett, Bagdi Alina Doroti, Lukács Adrienn

U19-es csapatunk az első forduló óta először játszott igazi rangadót. Olyan csapat érkezett szombaton a Goldball Parkba, aki egészen a 10. fordulóig veretlen volt és csak ebben a fordulóban a listavezető szekszárdi lányok ellen szenvedett vereséget. Már a bemelegítésnél látszott, hogy ez másmilyen mérkőzés lesz az eddig megszokottnál és valóban így is történt. Az első perctől kezdve egymásnak esett a két csapat, de veszélyes helyzetet inkább lányaink tudtak kialakítani. A 17. percben Godzsa Ivett szögletrúgását követően Nádudvari Anna találta el jól a labdát, amellyel megszerezte csapatunk a vezetést, majd a 25. percben Godzsa Ivett szerzett labdát az ellenfél térfelén és ziccerben nem hibázott, így már kétgólos volt az előny. Ellenfelünket megzavarta a két találat, és ha ebben a periódusban kicsit jobban koncentrálnak a lányok az utolsó passzoknál, vagy átadás helyett inkább a kaput célozzák, akkor több góllal is elléphettek volna ellenfelüktől. A lehetőségek azonban kihasználatlanul maradtak, így 2-0-ás Astra vezetéssel zárult az első játékrész.

A második negyvenöt perc nagyon hasonlított az elsőhöz, mindkét csapat nagyon küzdött, nagyon akart, de igazi nagy helyzetet sokáig egyik gárda sem tudott kialakítani. Rengeteg lehetőség azonban adódott mindkét csapat előtt, de a lehetőségből nem lett helyzet, mert a döntő momentumokban rossz döntések születtek. A legnagyobb helyzet talán támadónké, Angyal Dorottyáé volt ebben a félidőben, de tizenegy méterről nem tudott gólt elérni, ellenfelünk azonban egy szabadrúgás után igen, így már csak egy gólos volt az előny.

Érdekesség, hogy két kapus közül a fehérvári hálóőrnek volt több dolga, Reibl Orsolyának nem kellett nagyot védenie, mert ellenfelünk tulajdonképpen körülbelül háromszor tudott kapura lőni és ebből kettő szabadrúgás után történt.
Nagy dicséret illeti a lányokat, mert egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni úgy, hogy több hiányzónk is volt a találkozón és egyéb körülmények is nehezítették a játékot…

Igazi csapatmunka kellett ehhez a győzelemhez és tiszta fej, ami meg is volt a lányokban, így csapatunk pontszámba beérte a második helyen álló fehérvári együttest és jobb gólarányával meg is előzte!

Amennyiben csapatunknak jövő héten sikerül győzni a Kelen SC ellen, akkor három ponttal megelőzi a fehérvári lányokat és meg is közelíti ugyanennyire a listavezető Szekszárdi együttest.
Szép volt lányok! Gratulálunk!🥰👏

Harminc gól a TFSE ellen!😍

Astra HFC-Üllő – TFSE Bestrong 30-0 (16-0)
g:Balla Fanni (7), Marek Réka (6), Rácz Karina (5), Barna Gabriella (4), Plank Hanna (2), Nagy Dóra Ágnes (2), Sajó Hanna, Fésűs Janka, Kraudy Laura, Szuja Anna

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Szabó Anna – Sajó Hanna, Marek Réka, Barna Gabriella, Szuja Anna, Dajkó Szabina, Fésűs Janka, Balla Fanni, Plank Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Nagy Dóra Ágnes, Piricz Eszter, Hollósi Tünde

Szombaton 10.00 órától lépett pályára Üllőn U15-ös futsal csapatunk a bajnokság harmadik fordulójában.
Bő kerettel érkeztek lányaink a találkozóra és hamar kiderült, hogy nem csak létszámban, hanem fizikálisan, rutinban és technikai képességekben is hatalmas különbség van a két csapat között az Astra javára. Már a második percben megszerezték lányaink a vezetést Sajó Hanna találatával és meg sem álltak harminc gólig. Egyesével elég hosszú lenne elmesélni mind a harminc gól történetét, nem is tesszük meg, de azt érdemes megemlíteni, hogy a mérkőzésre nevezett tizennégy játékosunkból csak a kapusok, és mindössze két mezőnyjátékos nem talált az ellenfél kapujába, tehát tizen osztoztak a gólokon.
Csapatunk a harmadik forduló után három győzelemmel vezeti a bajnokság tabelláját úgy, hogy már negyvenkét gólt szerzett és csak ötöt kapott.
Jövő héten a negyedik fordulóban -ha minden igaz- Csepelen lépnek pályára a lányok, bár a találkozónak sajnos még nincsen fix időpontja lekötve.
Szép volt lányok! 👏Hajrá Astra!🥰

A Budaörs ellen is győztek a lányok!

Budaörs – Astra HFC-Üllő 2-3 (1-2)
g:Rácz Karina, Nagy Dóra Ágnes, Plank Hanna

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Szabó Anna – Balla Fanni, Marek Réka, Barna Gabriella, Szuja Anna, Dajkó Szabina, Fésűs Janka, Plank Hanna, Sajó Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Nagy Dóra Ágnes, Hollósi Tünde

U15-ös futsal csapatunk Budaörsön lépett pályára tegnap az U15-ös futsal bajnokság 2. fordulójában. 

A mérkőzés egészére jellemző volt, hogy csapatunk dominált és alakított ki rengeteg helyzetet ellenfele kapuja előtt. Sajnos azonban a legtöbb lehetőség kimaradt, mert a budaörsi kapus, Pető Barbara remekül védett. Rácz Karina és Nagy Dóra jóvoltából azért kétszer sikerült túljárni az eszén az első játékrészben, így egygólos előnnyel vonulhattak lányaink a szünetre.

A második félidőben viszonylag későn, de két gólt is láthattak a kilátogató szurkolók. A 38. percben Plank Hanna találata tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzés sorsát, de a 39. percben a Budaörs is betalált szabadrúgás után, így alakult ki a 3-2-es végeredmény az Astra javára.

Az eredmény igazából nem tükrözi a mérkőzés képét, hiszen lányaink fölényben játszottak és több góllal is nyerhettek volna, ha sikerül a helyzeteket értékesíteni.  Csapatunk jól játszott, a szoros eredmény ellenére egy percig sem forgott veszélyben a három pont megszerzése.

Ezen a héten dupláznak a lányok futsalban, hiszen szombaton is mérkőzés vár rájuk. A bajnokság  harmadik fordulójában a TFSE korosztályos csapata érkezik majd Üllőre.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Szép játék Szekszárdon

Szekszárdi UFC – Astra HFC 1-0 (0-0)

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Temesi-Karóczkai Jázmin – Kincses Nadin, Torma Lara, Rieth Marina, Sipos Enikő, Urbán Anita, Kertész Jázmin, Kreisz Norina, Bukor Janka, Kuprák Lívia, Nagy Szonja, Mocsári Kincső, Nagy Emília, Toppantó Luca, Kálmán Rozália, Szolnoki Gréta

U14-es csapatunk vasárnap Szekszárdon vendégeskedett az UFC-nél. A pálya talaja kevésbé volt alkalmas arra a játékra, amelyet csapatunk előnyben részesít, nehéz volt a lányoknak játszani rajta. Ellenfelünk picit idősebb is volt átlagéletkorban – az egyik legfiatalabb, -ha nem a legfiatalabb- csapat vagyunk a mezőnyben, és ez fizikálisan azért még kiütközik a lányok között. Ennek ellenére rengeteget birtokolta csapatunk a labdát, -amennyire a talaj engedte -szépen játszottak a lányok, de gólt sajnos ezen a napon csak az ellenfélnek sikerült szerezni.

Szomorkodni azonban nincs okunk, hiszen nagyon fiatal csapatunk van, sokat fejlődnek a lányok és ez talán fontosabb is a három pontnál!

Az őszt hazai pályán zárják a lányok november 27-én, amikor a Kaposvár együttese érkezik majd Gyömrőre!

Hajrá lányok! Hajrá Astra!

Kétgólos győzelem Hatvanban!

FC Hatvan – Astra-Alef HFC 2-4 (0-1)
g:Barnoki Viktória (öngól), Marek Réka, Plank Hanna, Hollósi Tünde

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Szabó Anna – Fésűs Janka, Miskolczi Nóra, Sajó Hanna, Rácz Karina, Kraudy Laura, Marek Réka, Barna Gabriella, Oravecz Emma, Hollósi Tünde, Szuja Anna, Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Nagy Dóra 

U16-os csapatunk a négy pontos FC Hatvan együttesénél vendégeskedett szombaton. A papírforma csapatunknak kedvezett, így győzelmi esélyekkel vágtak neki a lányok a mérkőzésnek. Az első játékrészben egy öngóllal szerzett vezetést csapatunk, és bár a mi lányaink domináltak, ebben a játékrészben több találat már nem is született.

A második játékrész 50. percében Marek Réka kétgólosra növelte az előnyt, de hamar nem nyugodhattunk meg, mert öt perccel később ellenfelünk szépített és így megint csak egygólos volt a különbség. Plank Hanna a 66. percben szerzett gólja nagyon jókor érkezett, hiszen ellenfelünk nem adta fel és a 72. percben újabb találatot tudhatott magáénak. Lányaink a hajrában 3-2-re vezettek és ez is lett volna a végeredmény, de Hollósi Tünde nem így akarta, hanem úgy, hogy legyen két gól a két csapat között és a 80. percben kialakította a 4-2-es végeredményt. 

Ezzel a győzelemmel lányaink a dobogó harmadik fokára léptek fel 15 ponttal, de még minden riválisnak van 1-1 mérkőzése hátra. Ebben a csoportban mondhatni öt csapat küzd a dobogóért és a 9. fordulóban, -ahol csapatunk szabadnapos- szinte mind a négy együttes győzelmi esélyekkel lép majd pályára. 

Lányainknak még egy mérkőzése van, a jelenlegi listavezető Mercedes KLC ellen, ahol fontos lenne a pontszerzés, hiszen minden pont számíthat majd a végelszámolásnál.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Labdarúgó és Futsal Csapat