INTERT VERT A SILVER!

 

Ha nem tűnt volna el oly hirtelen Andrew az Astra mellől, meg tudtam volna tőle kérdezni mérkőzés előtt – mert ő mindenben tájékozott… -, hogy milyen csapatot takar az INTER 04 nevű együttes? De, mivel mondom eltűnt (?), ezért némi időmbe került, hogy az „olaszos jónevű” egyesület pontos nevét megtaláljam a neten, mert érdekelt egyrészt, hogy kik is ők, illetve, mert eddig sehol sem hallottam róluk. Tehát a megfejtés: Ifjúsági Nagypályás Torna Egyesület Részesei 2004.

 

 

Nos, ezek alapján úgy gondoltuk, hogy egy teljesen új csapattal fogunk találkozni vasárnap délelőtt Csepelen, de ránéztünk a meccs előtti üdvözléskor az arcokra és azonnal láttuk, hogy elég sok a régi ismerős – csak nevében új a társaság -, többen az ASI-ból, Pénzügyőrből, UTE-ból, RKSK-ból és más BLSZ csapatból igazoltak át a kék-fekete mezesekhez a nyár folyamán.

 

 

El is kezdődött a szokásos melegben a mérkőzés, az Astrában nincs mese, nyomni kell, tudtuk, ha kikapunk leszakadunk az élmezőnytől… Ezt semmiképp nem akartuk – de nyerni annál inkább -, ráadásul volt nekünk egy nagyon jó napot kifogó Pintér Violettánk, aki elég tarthatatlannak bizonyult  az első félidőben, ahogy az ellenfél edzője is írta nyilatkozatában, minden téren veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Szerzett is egy mesterhármast, emellé az INTER 04 egy szabadrúgást rúgott és egy öngólt vétett, így „nettóban” egy megnyugtató 4-1-es állással fordultunk.

 

 

A második félidőben az ellenfél – nekem úgy tűnt – kicsit már lélekben feladta a meccset -, ráadásul az 50. perc környékén kapusukat is le kellett lecserélni, mert egy sajnálatos mozdulat után Maticza Katicának kifordult az egyik ujja. A csereként beállt Veres Ágnes talán még jobb teljesítményt nyújtott, mint kapustársa, ennek ellenére Dombó mester által beállított cserék további színt és lendületet tudtak hozni a játékba, mindhárman – Juhász Zsuzsa, Molnár Meme, Erdélyi Dóra – összesen további 4 gólt szereztek, beállítva ezzel a 8-1-es végeredményt.

 

 

 

ASTRA HFC – INTER 04    8-1  (4-1)

Szávay – Barna, Ujszászi, Komlós, Mercz – Mészáros, Tóth, Péhl, Kancsár – Pintér, Szabó

Cserék: Molnár, Juhász, Erdélyi, Kiss

Góllövők: Pintér (3), Molnár (2), Mészáros, Juhász, Erdélyi, illetve Vígh Katalin.

 

 

 

Szabó László az INTER 04 szakvezetője: Csapatom az INTER 04 történetének harmadik bajnoki mérkőzését játszotta vasárnap délelőtt, ellenfelünk ezzel szemben már sokadik hasonló típusú találkozóján van túl. A mezőnyben ez a különbség érződött is. Ennek ellenére a 32. percben csak 2-1-re vezetett a hazai csapat, sőt akár 2-2-vel is fordulhattunk volna, azonban a feltehetően nb1-es játékos Pintér Violettával nem tudtuk felvenni a versenyt. Beadásai, szögletei, átlövései rengeteg feladatot adott nekünk, így az első negyvenöt perc után döntetlen helyett három gólos hátránnyal vonultunk a szünetre, ami után szinte azonnal megsérült (eltört az ujja) a kapusunk. Végül a nagyobb játékerőt képviselő ASTRA nagy arányban megnyerte a mérkőzést. Mindent egybevetve az összecsapást a távoli lövések és a tapasztalat döntötte el. Gratulálok ellenfelünknek, mert remek csapat. Pintér Violettának külön elismerés jár teljesítményéért, de úgy vélem a mai nap nem a tudásához illő bajnokságban csillogott.

 

 

Tóth Ágnes: Először én is gratulálok Pintér Viónak – aki az U-17 egyik legtehetségesebb játékosa -, valamint az egész társaságnak, mert „egyemberként” akarta a mai győzelmet! Nehezebb mérkőzésre számítottam… egyre jobban állunk össze, a mai napon minden csapatrészben jobban teljesítettünk, mint az ellenfél, akinek a második félidőben már kapura rúgása sem volt. Az új játékosok szinte zökkenőmentesen épülnek be a csapatba, amit remélem, hétvégén kamatoztatni tudunk a mindig jó játékerőt képviselő angyalföldi csapat ellen. A megsérült Maticza Katicának mielőbbi gyógyulást kívánunk!

 

 

Tóth Ágnes

Vélemény, hozzászólás?