ERŐS ELLENFELEK VOLTUNK! (VIDEÓVAL)

Immár harmadszor mérkőztünk meg az osztrák elitcsapattal, a Neulengbach gárdájával.  A három mérkőzés után  teljesen  egálban vagyunk,  ( 1 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség ) és ez azt hiszem ránk nézve  kedvező, pláne ha megemlítjük, hogy a három mérkőzésből 2x idegenben játszottunk. Sajnos most nélkülöznünk kellett  Godvár Katit és Benkő Mónikát, a válogatott Fogl Kati ugyan kiutazott velünk, de Dombó János nem kockáztatta a kisebb sérüléssel bajlódó játékosának egészségét, a nem éppen kedvező ( fagyos, havas, csúszós ) időjárási  viszonyok miatt. 

 

A mérkőzésre  így is nagy elánnal készültünk és azt hiszem, hogy az első félidőben az történt a pályán amit elterveztünk. Kemény és agresszív védekezéssel  semlegesítettük a házigazdák támadásait, és kontrákból veszélyeztettük a kapujukat.  Egy kezezés miatt tizeneggyeshez jutottunk a félidő derekán, amit Megyes Ági értékesített magabiztosan.  A Neulengbach  kereste a taktikánk elleni  megoldást, de úgy tünt, komoly fejtörés ( csere, átszervezés )  sem hoz nekik áttörést, amikor a félidő utolsó másodperceiben kihasználták egyik hibánkat, és egalizálni tudtak.

 

 

A második félidőben már egy sokkal tettre készebb  csapattal találtuk magunkat szembe, és  néhány játékosunkon kiütközött a „meccshiány”  így fejben elfáradva egyre többször hibáztunk, a számunkra azért szokatlan tempójú mérkőzésen, így ellenfelünk  még három góllal terhelte Kovács Klaudia kapuját. Azonban ha mérkőzés összképét néztük, akkor bizony az is látható volt, hogy nekünk is megvoltak a helyzeteink,  de sajnos azok kimaradtak, így lett az amúgy döntetlen szagú meccsből,  kétgólos vereség. Persze ehhez kellett az is, hogy a mérkőzés utolsó pillanatáig támadjunk, amikor is Pintér Vió baloldali beadására érkezett jól Jakab Kata és a hálóba csúsztatta a labdát. 

 

 

Nem gondolom, hogy ne lehetnénk akár büszkék is a 4-2 –re, de mint minden normális csapat, mi is győzni szeretünk igazán, de arra mindenképpen jó volt ez az összecsapás, hogy megnézzük azt, hogy komoly csapat ellen mire vagyunk képesek. A hibák átbeszélése és korrigálása után pedig, biztos, hogy profitálni tudunk az ilyen mérkőzésekből, így nem volt hiába való 7 órát autóbuszozni, igaz egyik támogatónk ( Szalai-Busz ) jóvoltából luxuskörülmények között!  Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy megköszönjük a velünk utazó mintegy 25-30 szurkolónknak a bíztatást! 

 

 

Azt gondoljuk a magunk szintjén mindent megtettünk a győzelem érdekében, amiben megerősít minket az ellenfelünk  rövid értékelése a meccsről:

Starkes Spiel!

NÖSV Neulengbach Pflegeheim Beer gewinnt gegen Astra Budapest 4:2 (1:1). Tore: Tasch (2), Gstöttner, Burger. Gegen einen sehr guten Gegner konnte sich Neulengbach auszeichnen und gewann verdient auch in dieser Höhe! Super! 

azaz: Erős játék!  Egy jó csapat ellen tudtunk bizonyítani és megérdemelten nyerni! Szuper!

 

 

jakabzsolt

 

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

 

Vélemény, hozzászólás?