NEM AKARUNK SEMMIT ELKIABÁLNI!

 

 

 

Miskolcon nem számít, a Real Madrid-Manchester United BL meccs , amikor a városban vendégszerepel az Astra, akkor a szurkolóknak az impozáns sportcsarnokban a helyük. Ez így is van rendjén, végtére is a női futsal két meghatározó csapatának összecsapása legalább akkora sportcsemege,  mint holmi Rooney és Ronaldo egyidejű pályára lépése. Ki lehet jelenteni , a diósgyőri drukkerek végleg megfertőződtek a női futsallal.

 

 

Ennek megfelelően a  DVTK és az ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls futsalosai is óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe, és presztízs csata alakult ki a két élcsapat között. Nincs ebben semmi csodálkoznivaló , hiszen a hazaiak az életükért küzdöttek, végtére is nekik kizárólag a győzelem tartotta volna életben a döntőbe jutásról szőtt álmaikat, míg a vendég csapat nem titkoltan meg szeretné nyerni az alapszakaszt..

 

 

Mivel egyszerre nem teljesülhetett a két csapat vágya,  gyengébb idegzetű szurkolóink örömére lelőjük  a poént: a rózsaszínek magabiztosan, 6-2-es győzelemmel gyűjtötték be a három pontot, több meghatározó játékos (Pincze Gabi, Zágor Detti, Benkő Móni, Molnár Jucus) távollétében is. Ez is azt bizonyítja, hogy  az Astra sikere nem egy-két játékos, hanem a CSAPAT érdeme.  Nem túlzás kijelenteni, mindenki hozzátette a maga szeletét a sikerhez. Vincze Anikó kisbüntetőt és ziccereket védett, ha pedig már verve volt akkor a kapufa segítette ki  igazolva, hogy  a jó kapusnak szerencséje van. Jakab Kata két gólja mellett stabilitást adott a hátsó alakzatnak és szerintem csapata legjobbja volt, mindezt úgy produkálta, hogy több mint két hónap igazolt hiányzás ( egy műtéten esett át ) után tért vissza.  De szóljunk  Mágiról is,  aki a rá jellemző hatalmas futóteljesítményével is kitűnt. Szekér Anita nevéhez fűződik az első,  lélektanilag igen fontos találat, Dombai Nagy Anett amellett, hogy óriásit harcolt és szintén beköszönt a miskolci hálóőrnek Papp Gyöngyvérnek,  gólpasszokra is futotta erejéből. Az immár a második X-ét taposó ( Boldog Szülinapot Kívánok ) Szabó Bogi sem akart lemaradni társaitól, ő is maximálisan alárendelte magát a csapatérdeknek, emellett gólt szerzett. Godvár Kati remek gólpasszt adott, Szabó Nóri pedig a  rendelkezésére álló játéklehetőséget pazar fejesgóllal használta ki. Ez így összesen tehát négygólos sikerhez volt elegendő, amivel nagyon közel kerültek a „csepeli-félegyházi” lányok  a bajnoki döntőhöz, de ahogy Dombó Janó a nyilatkozatában elmondta: ne kiabáljunk még el semmit!

 

 

 

Simonyi András

 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints!

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?