MOST AZ ETO-NAK KELL KITALÁLNIA VALAMIT!

Nagyon óvatosan kezdtek a felek az idei kupasorozat talán legjobban várt mérkőzésén.  A pár perces „tapogatózás” után aztán próbálta mindkét csapat a „tutit” elővenni a tarsolyából, de ez az este inkább arról szólt, hogy ki tudja akaratát ráerőszakolni a másikra.  A jelek azt mutatták, ez inkább a házigazdáknak sikerül, akik ugyan rengeteg hibával,  és a tőlük megszokott hatékonysággal szállították a lehetőségeket, de valahogy nem működött a gépezet. 

 

A kapu előtt elhaltak a lehetőségek, talán kicsit túlbonyolították a rózsaszínek, így nem akart az a bizonyos pont felkerülni az i-re.  A mérkőzés keménységét mi sem jellemezte jobban, hogy Csepregi Gabi már a 3.-percben besárgult, és  többször is állt a játék apróbb sérülések, ápolások miatt, természetesen fifti-fifti alapon.  A zöld-fehéreken látszott, hogy felkészültek a mérkőzésre és próbálták alkalmazni a tanult figurákat, de nem nagyon találtak fogást a jól védekező Astrán,  aki szinte minden próbálkozásukat még csírájában fojtott el.  Aztán a félidő vége felé a félegyháziak is megmutatták, hogy  nem csak a birkózásban jók, és Molnár Judit góljával vezetéssel vonulhattak pihenőre.

 

 

 

A második félidőben sem látszott a játék képén, hogy bármelyik fél kitalált volna valami újat,  bár mintha a görcsösségből kiengedett volna az Astra és nyugodtabban építkezett. Ennek meg is lett az eredménye, hisz jóval többször veszélyeztette a kaput, mint az első etapban és  ez érett góllá a 28.-percben, amikor is Szekér Anita iratkozott fel a góllövők közé.  Még mielőtt a hazaiak vérszemet kaphattak volna, a vendégek megmutatták, hogy nem jótékonykodni érkeztek, és kíméletlenül kihasználták a védekezésre egy pillanatig nem megfelelően koncentráló Astra hibáját. Németh Loretta korát meghazudtoló nyugodtsággal értékesítette a helyzetet.  De a mérkőzés képét ez a találat sem tudta megváltoztatni, az Astra irányította a játékot, és továbbra is nyomás alá helyezte a helyzetekig egyre ritkábban jutó győrieket.  A végére aztán Szabó Bogi is betalált, sőt Megyes Ági büntetőt hibázott,  azaz nagyobb arányú is lehetett volna az Bulls  győzelem.

 

 

 

Természetesen mindkét fél tisztában van azzal, hogy a továbbjutás még nem dőlt el, de a lélektani előny mindenképpen az Astránál van, hisz a következő mérkőzésen  az ETO-nak mindenképpen támadnia kell, és gólokkal verni a félegyháziakat, akiknek a védekezés éppen az egyik legnagyobb erényük,  és a gyors kontrákra épülő játékukra bizony csak kevesen találják meg a működő ellenszert. Úgy, hogy azt gondoljuk: Az ETO-nak kell kitalálnia valamit!

 

 

jakabzsolt

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?