MERT ILYEN A BOKSZ… (ELINDULT (?) A BLSZ BAJNOKSÁG!

 

A bajnokság tavaszi idényének első mérkőzésén az RKSK csapatához látogattunk. Az MLSZ adatbankjában megnézve a mérkőzés időpontját /6 nappal a mérkőzés előtt/ 14.30 órai kezdéssel számoltunk, ennek ellenére változás miatt 13.00 órára tették előbbre a kezdő sípszót és erről minket nem is értesítettek. Sajnos nem tudott minden játékosunk a korábbi kezdésre odaérni, így 10 emberrel vágtunk neki a találkozónak, és a kapuban is mezőnyjátékos állt.

 

 

 

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, felváltva támadott mindkét csapat. A 29. percben Nagy Viktória távoli lövését kapusunk nem tudta hárítani, így megszerezte a vezetést a hazai csapat, és hiába támadott többnyire ezután az Astra, egy újabb védelmi hibát kihasználva a 44. percben 2-0-ra növelte előnyét az RKSK. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsoltuk az Astrát, támadásaink nyomán a szépítő találatot Usztics Nikoletta szerezte meg. A hazai csapat ekkor már szinte át sem jutott a félpályán, teljesen beszorítottuk őket, de minden támadásunkat elfojtotta az „amerre állok, arra rúgom” nevű védekező taktika. Ez ellen elég nehéz a technikásabb csapatoknak játszani, így mi is nehezen találtuk e védekezés ellenszerét. Hiába támadtunk folyamatosan, az ellenfél egy szabadrúgásból beállította a 3-1-es végeredményt.

 

 

Úgy gondolom, hogy az RKSK semmivel sem nyújtott jobb teljesítményt, mint az Astra, azonban a focit gólra játsszák és ezen a napon ők tudtak kettővel többet rúgni, így gratulálok győzelmükhöz! Sajnos nem tudok és nem is akarok elmenni azon jelenetek mellett, melyek a mérkőzés folyamán történtek. Pavlik Júliát kétszer is bordán könyökölték, mely miatt a játékos jelenleg is ápolás alatt van. A 80. perc környékén megtörtént a mérkőzés legcsúnyább jelenete, amikor is Pintér Viót úgy lekönyökölte az ellenfél játékosa, hogy azonnal eltört az orra, a mérkőzés utáni este meg is műtötték a kórházban. A játékvezető és az asszisztens semmit nem láttak ???, egyiküknek sem tűnt fel a súlyos szabálytalanság. Bár az RKSK edzője szerint az elkövető egy „mimózalelkű kislány”, a mérkőzés után az öltözőből kiszűrődő gratulációk szerint nem volt „véletlen” ez a könyöklés. Nem hiszem, hogy bármilyen szinten, – de ezen a szinten pláne – szükség lenne bármikor is ilyen durvaságra.

 

 

Gumolka Róberttől RKSK :  

Küzdelmes mérkőzésen egy jó első félidő után megérdemelten szereztünk vezetést. A második félidőben följavult az Astra szorossá tette a mérkőzést. Kis szerencsével, de most mi jöttünk ki jobban a mérkőzésből.

 

 

 

Tóth Ágnes: Tudásunk alatt teljesítettünk ezen a napon, a vereségért csak magunkat okolhatjuk. A 3 pont elvesztése benne van a játékban, ilyen szintű durvaságok viszont számomra érthetetlenek, és megmagyarázhatatlanok, hosszú hetekre tönkretéve a játékosokat. A sérülteknek a csapat minden játékosa és vezetője nevében mielőbbi felépülést kívánok!

 

 

Tóth Ágnes

Vélemény, hozzászólás?