MIÉNK A VÁR

 

Azt gondoljuk, hogy  ha egy sport szervezet igazán komolyan gondolja magát és hosszútávra tervez, akkor mindenek előtt a „hátországát” azaz, az utánpótlás bázisát kell építenie.  Nincs ez másképp az Astra Hungary Football Club esetében sem,  akik mára – három-négy év alatt –  a honi női labdarúgás meghatározó klubjává nőtték ki magukat.  Rövid pályafutásuk alatt sikerült megnyerniük a Magyar Kupát,  az U17 bajnokságot,  az NB1 ben  ezüstérmesek lettek, Futsalban pedig  kétszer bajnokságot és egyszer  a Magyar Kupát is elhódították.  Az idei kiírásokban is mindkét sportágban ( labdarúgás és futsal )  a bajnokesélyesek között tartják számon. Láthatóan  kiváló munka folyik az egyesületben, ahol kizárólag női  játékosokkal foglalkoznak  és  igazolt játékosaik alapján, jelenleg már Magyarország legnagyobb női  klubjának számítanak.

 

De térjünk rá írásunk lényegére, mégpedig arra az örömhírre, hogy  Kiskunfélegyháza és Baja után immár a harmadik utánpótlás alkozpontja alakul meg a budapesti gárdának mégpedig Baranya megyében, Siklóson.  A munka már el is kezdődött a klub saját Sportfejlesztési Programja alapján  a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolában  Kovács József vezetésével, míg a  Batthyány Kázmér Ált. Iskolában Paczur István,   a  Kanizsai Dorottya Ált. Iskolában Zelefai Tamás és Bircsák Gyula  foglalkozik a közel 40 gyerekekkel.  Az iskolások mellett megkezdődött az óvodások toborzása is,  Egyházasharasztin már be is indult a munka a legkisebbekkel,  Gál Anikó óvodavezető irányításával, erről számolt be Sajabó Csaba alközpont vezető.  Természetesen, további intézményekkel szeretnék felvenni a kapcsolatot, várják jelentkezéseiket, így teremtve lehetőséget a környékbeli gyermekeknek, hogy országos bajnokságokban méressék meg magukat, versenyezzenek és fejlődjenek mint az Astra HFC igazolt játékosai. 

 

A kicsik, természetesen bekapcsolódhatnak az egyesület által kínált „Életpálya modell” –be, hisz a legtehetségesebbeknek továbbtanulási lehetőséget, kollégiumi elhelyezést, korosztályos válogatottakban való megmérettetést és a sportág legmagasabb szintjén való versenyzést biztosítja a klub. A minőségi sportszakmai munka mellett az Astra nagy szerepet vállal a női labdarúgás népszerűsítésében is és ennek érdekében az ország egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb honlapját is üzemelteti, (  www.astrahfc.com ) ahol videó összefoglalókkal, beszámolókkal és cikkekkel számol be a különböző eseményekről. A klub stábja február 27.– én  a  siklósi  alközpont szakmai napján is jelen lesz, ahol az egyesület vezetője és edzői  adják át eddigi tapasztalataikat a gyermekeknek és a helyi szakembereknek.  Reményeik szerint a térségben pár éven belül, meghatározó sportággá növi ki magát a női labdarúgás, mint ahogy a világ számos országában  ez már megtörtént.

 

a bama.hu nyomán

Vélemény, hozzászólás?