SZABÓ BOGI 400. GÓLJA

 

 

 

 

Elkezdődött a rájátszás és egyből A RANGADÓVAL, hisz mutathat bármit a táblázat, a női futsalban az ETO-ASTRA mindig is A DERBY lesz. Most sem volt másképp. Amellett, hogy újabb győzelmet ünnepelhetünk, nem mehetünk el szó nélkül két dolog mellett. Az egyik, hogy Sebestyén „ROPI” Györgyi ismét a régi önnmagát idézve száguldozott a pályán, a másik pedig, hogy Szabó Boglárka, a gárda csapatkapitánya immár 400. gólját szerezte tétmérkőzésen pályafutása alatt, így már csak Pádár Ancsa van előtte az örökranglistán, igaz Ancsának 15 év előnye van a gólgyártásban. A mérkőzésről az etofutsal.hu beszámolóját adjuk közre:

A középkezdés előtt egy perces néma gyászszünettel emlékeztek a futsalos lányok a győriek sportorvosára, Dr. Szücs Jenőre, aki a hét elején hunyt el hosszú betegség után. Ezután elkezdődött a rangadó, hamar vezetést szerzett az Astra a gólkirálynő jelölt Szabó B. bombájával, majd kiegyenlített küzdelem, következett. A félidő első harmadában az Astra, az utolsóban pedig az ETO támadott veszélyesebben, viszont az Astra tovább tudta növelni előnyét Sebestény szerencsés, majd Vidács szemfüles góljaival. Azonban játékban nincs ekkora különbség a két csapat között, de az Astra könyörtelenül kihasználta az ETO védekezési hibáit, a győriek pedig nem tudták a helyzeteiket gólra váltani.

 

A második félidőre egy harcosabban támadóbb ETO jött fel a pályára, agresszív futsaljuk meg is lepte az Astrát, a 23. percben formás és gyors támadás végén Jakab R. lőtt az Astra kapujának bal oldalába a vetődő Vincze mellett. Ezután felgyorsítottak a hazaiak, és egészen a 29. percig nyomás alatt tartották a vendégek kapuját, ekkor azonban egy ártalmatlan felívelésből Dombai elől András csúsztatott az spárgázó Bocsárdi felett a saját kapujába. (1-4). A 31. percben Jakab R. oldalpasszát követően Szóradi lövését védte Vincze A. A másik oldalt Dombai próbált kellemetlenkedni, de Bocsárdi kifutva mentett. A 34. percben Jakab R. a jól érkező Szórádihoz továbbított aki futtából hatalmas gólt biggyesztett az ASTRA kapujába. (2-4). Egy perccel később a tovább rohamozó ETO Újvári lövését követően Dombai indult meg cselezve, majd Szabó B. elé tálalt aki az elvetődő Bocsárdi felett a győri hálóba emelt. (2-5). Nem vesztette el a lendületét a Győr, tovább támadott, aminek következtében összegyűlt a hat faultja az Astrának, Vígh R. futott neki a büntetőnek, azonban lövését Vincze gyors vetődéssel hárította. Egy perccel később azonban sikerült a győri gólszerzés, Vígh R. harciasan a jobb szélen tisztára játszotta magát, majd az érkező Újvárihoz továbbított, aki közelről a hálóba pöccintette átadását. (3-5). Ezután mindent megpróbáltak a hazaiak a szépítésért, de Vincze nagyon jól védett, illetve a mérkőzés utolsó mozzanata egy Dombai lövés és egy szép Bocsárdi védés volt.

Molnár Attila: Nem hittem volna, hogy egy vereség után elégedett leszek a csapatommal, de ez ma bekövetkezett. Azt gondolom, hogy jóval kevesebb most a különbség az Astra és az Eto között, mint volt az összel. Ha egy kis szerencsénk van, ha egy kicsit bátrabbak vagyunk meglepetést okozhattunk volna. De el kell ismerni, hogy az Astra olyat tud, amit a férfi vonalon csak a Rába ETO. Nyerni tud minden helyzetben. Mi nem álltunk be védekezni, és úgy gondolom erővel is jobban bírtuk a végét mint az Astra. A mérkőzés az első  félidőben dőlt el, akkor kishitűek voltunk, nem mertünk kockáztatni, és ráfizettünk. A második félidőben 3:1 után ha mi lövünk gólt talán megfoghattuk volna az ellenfelet. De azért az Astra Magyarország legjobb csapata, hogy ezt megakadályozza. Így hiába nyertük meg a második félidőt, ez nem volt elég a mérkőzés megnyeréséhez. De mindettől eltekintve elégedett vagyok a csapatommal, és köszönöm a teljesítményüket. Nekem az volt az egyik legnagyobb elismerés, hogy a játékvezetők szerint a mérkőzés a férfi NB II élcsapatainak rangadóinak is megfelelt volna.

Dombó János: Nagyon fontos győzelmet arattunk egy kiváló csapat ellen!

etofutsal.hu

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints!

Fotogaléria.Kattints!

 

 

Vélemény, hozzászólás?