IRÁNY A CSÚCS

Nincs könnyű dolga annak a csapatnak, akit „mindenki” le akar győzni! Megjár ez egy két éve a „trónon” lévő gárdának, mivel mások is szeretnének MAGYAR KUPÁT és persze MAGYAR BAJNOKSÁGOT nyerni, így csupa nagy betűvel! ( pláne kétszer egymás után ). Az Astra Kiskunfélegyházának sikerült! Nem kis dicsőség és nem kis felelősség! Aki „így jár”, hogy ez sikerül neki, méltán számíthat arra, hogy  a harmadik eléréséhez nagy „hegyeket” kell megmásznia. Úgy, hogy elő a túrafelszereléssel, biztosító kötelekkel,  sátrakkal, étel-ital, apanázs, jármű és kalandra fel! Idén nehéz menetelés vár ránk és, hogy Tolnán mi történt, azt lássuk az ellenfelünk szemével:

 

 

„BRAND MISSION TOLNA-MÖZS – ASTRA HFC 3-5 (0-2)

2014.10.05 – vasárnap 17:00

Tolna, Tolna Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Lengyel Sándor, Stefik Róbert, Dr. Sipos László.

BRAND MISSION TOLNA-MÖZS: Hunkó Zsófia – Varga Adél, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Mausz Renáta. Cserék: Simon Boglárka, Maláti Dalma, Hodován Edit, Folk Renáta, Lovászi Viktória, Orbán Rebeka, Buchmüller Petra, Szabó Vivien, Heitzmann Nikolett. Edző: Simon Ferenc.

Gólszerzők: Varga Adél, Folk Zsuzsanna, Buchmüller Petra.

Sárga lap: Folk Zsuzsanna, Hodován Edit.

ASTRA HFC: Vincze Anikó – Kakuszi Adrienn, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes. Cserék: Gyöngyösi Alexandra, Szabó Nóra, Király Bianka, Dombai Nagy Anett. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Szabó Boglárka (2), Dikanová Dominika, Megyes Ágnes, Dombai Nagy Anett.

Sárga lap: Megyes Ágnes.

Piros lap: Szabó Nóra.

Hát ennél azért  jobbra számítottunk… A gyenge teljesítményre nem lehet mentség… írtam a múlt heti BME elleni találkozó után. Most mintha nem is ugyanaz a csapat játszott volna. Voltak játékosok, akik vért ittak, úgy küzdöttek. Az egész csapat nagyon odatette magát a tavalyi bajnok és kupagyőztes elleni mérkőzésen. Sajnos azonban a mérkőzés elején egy egyéni hibából megszerezte a vezetést az ASTRA. Ezt miért csináljuk meg minden mérkőzésen? Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, több vendég helyzettel, Zsófi azonban remekül védett. ( csak azok a kidobások ne lettek volna) Szerencsére fel tudtuk venni az ellenfél ritmusát, így jó kis első félidőt láthatott a szép számú publikum. „Természetesen” az utolsó percben jött az újabb rövidzárlat és így két gólos hátránnyal mehettünk az öltözőbe.

A második félidő elején beszorultunk a saját kapunk elé. Néha csak a szerencsn múlt, hogy megúsztuk kapott gól nélkül. A 24 percben aztán F Zsuzsi beadására V adél jól érkezett és vágta a labdát a jól védő Vincze Anikó feje fölött a kapuba. Pislákolni kezdett a remény… Sajnos csak két percig. Meggyes Ági belőtte a harmadikat, kicsit lelkileg megrogyasztva csapatunkat. Kilenc perc volt hátra, amikor vészkapus játékra váltottunk. Kapuja elé szögeztük az ellenfelet és Folk Zsuzsi egy szélről leadott erőteljes lövéssel újra egy gólosra faragta a hátrányt. Ismét csak egy percig örülhettünk, mert előbb Szabó Bogi, majd Nagy Anett lőtt gólt, végleg eldöntve a három pont sorsát. A végére maradt a szépségtapasz: Buchmüller Petra egy szép egyéni akció után megszerezte élete első felnőtt NB-I-es gólját.

Ezért a mérkőzésért minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen olyan hőfokon és iramban játszottak, amely bizakodásra ad okot a további mérkőzésekre. A közönség is értékelte a látottakat, mert néha azért csak tapsolt a lelátó!

FRANK TAMÁS (Brand Mission Tolna-Mözs): – Elmondható, hogy végig méltó partnerei voltunk nagynevű ellenfelünknek! Sajnos azonban az is igaz hogy megint saját magunkat vertük meg!

Az Astra jelen pillanatban ennyivel jobb nálunk de ha fiatal játékosaink is elhiszik majd hogy ők is képesek ilyen szinten játszani akkor az ilyen mérkőzéseken egy döntetlenre, később meg győzelemre is jók lehetünk!

 

Folk György

 

a futsal-hungary nyomán

Vélemény, hozzászólás?