2014 – SZABÓ BOGLÁRKA A LEGJOBB

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idén 50 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

Futsal szakágban a férfiaknál Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu), míg a nőknél Szabó Boglárka (ASTRA) nyerte el első ízben a kitüntető címet. A döntést széles körű szakmai szavazás előzte meg, azaz mondhatjuk, hogy megalapozott a döntés.

Szabó Boglárkát kérdeztük, aki tőlünk értesült elsőként a kitüntető címről:

 – Nagyon örülök és megtiszteltetés, hogy idén engem választottak meg az év játékosának. Úgy gondolom, hogy remek évet zártunk az Astrával. Büszke vagyok az eredményeinkre és arra, hogy milyen csapattá váltunk. Jó játékos mögött jó csapat áll, jó vezetéssel. Köszönöm az edzőmnek, hogy lehetőséget biztosít arra, hogy a klubon belül futsalozhatunk és a csapatomnak, hogy ezeket a sikereket együtt értük el. Az idei évben sokkal nehezebb dolgunk volt, jóval erősebb lett a bajnokság és a meccsek színvonala is fejlődött. Viccesen mondva ma már nincs könnyű meccs.  Én ennek személy szerint örülök, a női futsal fejlődő képes, kiváló alapanyag arra, hogy valami jót építsünk belőle és ez a mi felelősségünk első sorban. A játékosok feladata, hogy jó meccseket játszanak a vezetőknek más, de a lényeg, hogy egy “házat” építünk. Ezért is nagyon örülök és gratulálok a válogatott mostani tornagyőzelméhez. Jó dolog együtt sikereket elérni, azt kívánom, hogy egyre több ilyen élményünk legyen a jövő évben is.

 

www.futsal-hungary.hu – nyomán

Vélemény, hozzászólás?