TOVÁBBRA IS LENDÜLETBEN

 

A női futsal NB-I felső-ági rájátszás 5. fordulójában az Univerzum csapatát fogadta a listavezető.

 

 

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna: 100 néző, 2015. 03. 28-szombat 16: 00

Játékvezetők: Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián, Márkus András.

Astra: Vincze Anikó – Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes, Dombai Nagy Anett.

Csere: Kovács Klaudia, Szabó Nóra, Szabó Ildikó, Gyöngyösi Alexandra.

Vezetőedző: Dombó János.

Univerzum: Deczki Vanda Kinga – Beke Adrienn, Bereczki Orsolya, Horváth Hanna, Bagdi Csilla.

Csere: Görög Zsófia Réka, Tatár Gyöngyvér Petra, Lukács Ágnes, Szalai Ágnes, Papp Tamara.

Vezetőedző: Jávor István.

Góllövők: Dikanová Dominika (8.), Szabó Boglárka (16., 23., 34.), Szabó Nóra (36.)

Sárga lap: Horváth Hanna.

Fergeteges hangulatban kezdődött a két csapat összecsapása. A mérkőzés elején mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, de kimaradtak a helyzetek, vagy a kapusok résen voltak. A listavezető is és a vendégek több esetben a kapufát találták el.

A hazaiak a 8. percben megszerezték a vezetést. Gyors támadás végén Dikanová Dominika megpattanó lövése a bal alsóba vágódott, 1-0. A vendégek igyekeztek válaszolni, de a kidolgozott helyzeteiket nem tudták kihasználni, kapufát lőttek, vagy Vincze Anikó mentette meg csapatát a góltól. A listavezető nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját, Megyes Ágnes távoli kísérletét Deczki Vanda szögletre hárította. A 16. percben növelte előnyét az Astra, Dombai Nagy Anett szögletét Szabó Boglárka, kapásból lőtte a kapuba, 2-0.

Szünet után folytatódott a csapatok gólratörő játéka, a vendégek ismét egy jó kisérlettel eltalálták a kapufát Beke Adrienn lövésével. Ezután a listavezető percei következtek, a 23. percben Dombai Nagy Anett labdát szerzett, pontos továbbítását Szabó Boglárka váltotta gólra, 3-0. A vendégek nem adták fel, kialakítottak létszámfölényes helyzeteket, de a befejezéseik nem sikerültek. A 34. percben a mérkőzés legszebb találatát láthatták a lelkes szurkolók, Megyes Ágnes oldalberúgását Szabó Boglárka fejjel maga elé tette és ritkán látható nagy gólt lőtt a léc alá, 4-0.

A vendégeknél megtört a lendület, és a listavezető újabb gólt szerzett a 36. percben, Dombai Nagy Anett egyedül tört kapura, lövése a kapufáról kivágódott, Szabó Nóra érkezett és biztosan helyezett a hálóba, 5-0.

Nagyiramú, színvonalas mérkőzést hozott a két csapat találkozója. Az Univerzum méltó ellenfele volt az éllovasnak. A futsal szépségéből mindent megmutatott a két fél. A vendégek is sok helyzetet kidolgoztak, de a befejezéseik nem sikerültek. A listavezető a kínálkozó helyzeteit könyörtelenül kihasználta, nagyon fontos győzelmet aratott és meglépett a második helyezett Hajdúböszörménytől, akik vereséggel zárták a mai fordulót.

 

 

Nyilatkozatok:

 

 

Jávor István, az Univerzum vezetőedzője: A lányok még mindig nem hiszik el, hogy legyőzhető az Astra. Két részre bontanám a mérkőzést. Az első félidőben sokkal több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek. Nagyon sok 2-1, 3-2-s szituációnk volt, amiket be kellett volna lőnünk. Tulajdonképpen két gólt ajándékoztunk ellenfelünknek.

A második félidő más volt, de végig partiban tudtunk lenni. A jelenlegi női futsal sajátossága, hogy kevés még az, hogy ha egy csapat valóban futsalozik, a probléma az, hogy amíg az egyik oldalon a létszámfölényes helyzeteket kihasználják, addig a másik oldalon nem.

Az egyéni képességek egyelőre eldöntik a mérkőzést. Azon dolgozunk, hogy ezt szép lassan eltüntessük.

 

 

Szabó Boglárka, az Astra csapatkapitánya: Egy kicsit nehezen melegedtünk bele a mérkőzésbe. Az elején nem jött össze semmi. Fokozatosan átvettük a játék irányítását, rengeteg helyzetünk volt, úgy érzem megérdemelten nyertünk. Nagyon örülök, hogy három gólt szereztem a mai napon.

 

 

Dombó János, az Astra vezetőedzője: A mai napon egy nagyon jól felkészített Univerzumot fogadhattunk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, az is lett belőle függetlenül az eredménytől.

Ellenfelünknek megvoltak a ziccerei, Vincze Anikónak három-négy alkalommal, bravúrral kellett védenie. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, Nagy Anett legalább hat kapufát rúgott. Az Univerzum játékán látszik, hogy kiváló szakember foglalkozik a csapattal, összeszokottak, nagyon sokra hívatott ez a társaság a jövőben. Nekünk minden egyes mérkőzés előtt, ami még hátra van – öt forduló van hátra – ébernek kell lenni és feszültnek. Ez a feszültség tart éberen bennünket, ma is egy jó csapat ellen kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést. Ma egy kicsit kevesen voltunk, apró sérülések hátráltattak bennünket, de mindig az a legjobb Astra, aki a pályán van. Kezdünk összeállni és egymásért dolgozni, ahogy az elmúlt három, három és félévben folyamatosan tettük. Reméljük a hátralévő öt fordulóban, ez kitart, bár iszonyatosan nehéz dolgunk lesz.

 

Varga Ferenc     

Vélemény, hozzászólás?