MEGÁLLÍTHATATLAN AZ ASTRA

Február 14-én bizony senki nem gondolta volna, hogy a visszavágón szinte már eldőlhet a bajnoki cím sorsa a női futsal NB I-ben. Akkor ugyanis a rájátszás első fordulójában a Böszörmény idegenben győzte le 6-5 arányban az Astrát 2 pontra megközelítve ezzel a címvédőt. Ezzel joggal hihették Simonyi András lányai, hogy a mostani visszavágón fogják majd megelőzni a nagy vetélytársat. A futsal azonban kiszámíthatatlan, és a váratlan Győr elleni hazai vereséggel elúszni látszottak az esélyek. Ha akkor elúszni látszottak, most már bizton állíthatjuk, hogy a vasárnapi idegenbeli győzelmével 2015-ben is a Dombó lányok nyakába kerül az aranyérem.

A találkozón mindkét csapat szinte a legerősebb összeállítással vette fel a harcot. Dombai Nagy Anett már a harmadik percben megszerezte a vezetést, és ezután szinte élő falat vontak a kapujuk elé. Hiába vonultatta fel a Böszörmény a rendkívül gólerős Vágó-Nagy Ági csatárpárost, gólt nem tudtak szerezni az első félidőben. Hozzá kell tenni, hogy a kapusok mindkét oldalon válogatott formában védtek, de hát ez nem is csoda, hiszen mindketten azok.

A második félidőben tovább fokozódott a küzdelem. A Böszörménynek csak a győzelem volt elfogadható, mégsem mentek fejjel a falnak, taktikusan játszottak. Az Astrának a döntetlen is megfelelt volna a céljaihoz, ezért nyugodtabb lehetett. Aztán a 28. percbe sűrűsödtek bele az események, két gól erejéig. Pinczi Anita és ki más, mint Szabó Boglárka jegyezte a gólokat. A játék továbbra is magas színvonalú volt, de további gólok már nem estek.

Ezzel a győzelemmel 8 pontra nőtt az Astra előnye, és a hátralévő négy fordulóban bizony a Böszörmény esélyei a nulla felé konvergálnak.

 

 

Simonyi András: Gratulálok Dombó Jánosnak és az Astra futsalosainak a győzelemhez és a bajnoki címhez! Ugyanakkor mérhetetlenül büszke vagyok játékosaimra, akik nemcsak a mostani összecsapáson, hanem egész évben méltó ellenfelei voltak a női futsal egyeduralkodóinak! Ez jó alap lehet a következő bajnoki idény előtt, ahol ismét szeretnénk az élmezőnyben végezni! A vereség ellenére nem tehetek szemrehányást játékosaimnak, magas színvonalon teljesített mindkét alakulat és nüanszok döntöttek! Sok ilyen meccsre lenne szükség én azt gondolom! Külön öröm számomra Pinczi Anita játéka, aki kimagasló teljesítménnyel tért vissza a csapatba!

 

 

Dombó János: Egy kiváló csapatot sikerült legyőznünk, és ezzel úgy gondolom, óriási lépést tettünk a hőn áhított célunk elérésének érdekében!

 

 

futsal-hungary.hu

Vélemény, hozzászólás?