Megvan a bajnoki cím!

U16 HNP Közép csoport 13. forduló

Astra-Alef HFC – Budapest Honvéd 2-0 (2-0)
g: Kirchner Anna, Király Zsófia

U16-os csapatunk a ¾-pályás bajnokságban csütörtökön játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Honvéd lányai ellen. A mérkőzés tétje az volt, hogy csapatunk hazai pályán ünnepelhesse a bajnoki címet, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül már matematikailag is eldőljön a bajnoki cím sorsa.
Ennek megfelelően az egész mérkőzést Astra fölény jellemezte, jól tartották a lányok a labdát a betömörülő Honvéd védelem ellen, és a kulcspasszok is rendre jól sikerültek. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés Kirchner Anna (13.), és Király Zsófia (31.) találatával, bár az eredmény csalóka, hiszen sokkal több helyzet, és lehetőség adódott lányaink előtt, amelyekből több gólt is szerezhettünk volna. Nem túlzás azt állítani, hogy a második játékrész már igazi örömfocit hozott, bár gól már nem született, de látszott, hogy élvezik a lányok a játékot, valamint az is, hogy sokat fejlődtek labdabirtoklásban.
A végén tehát maradt a 2-0-ás Astra siker, ami azt jelenti, hogy a jövőheti balassagyarmati mérkőzés eredményétől függetlenül a 2018/2019-es év bajnokcsapata a ¾-ed pályás bajnokság közép csoportjában az ASTRA!

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető

Vélemény, hozzászólás?