Ezüstérmeshez méltó győzelem Soroksáron

U16 kiemelt csoport 22. forduló

Soroksár SC – Astra-Alef HFC 0-11 (0-7)
g: Siber Glória(6), Hári Kata (2), Siber Szófia (2), Horváth Fanni

U16-os csapatunk ma a kiemelt bajnokság utolsó, azaz 22. fordulóját a Soroksár SC ellen vívta. Az őszi egymás elleni találkozón lányaink nyertek 8-0-ra, így a papírforma alapján most is csapatunk győzelmére lehetett számítani. A lányok nem sok esélyt adtak ellenfelüknek, már az első percben megszerezték a vezetést Siber Szófia találatával, és az első játékrészben meg sem álltak hét gólig. Siber Szofi a 14. percben kétgólosra növelte az előnyt, és mivel testvére Glória sem akart lemaradni mellőle, ezért megrúgta a dupláját, négyszer talált a soroksári kapuba. Az ikrek mellett a mérkőzés 28. percében Horváth Fanni is eredményes volt.
Ilyen nagy arányú vezetésnél a második játékrészben már csak örömfutball lehetett, a lányok már az ezüstérem birtokának tudatában játszhattak, és még négyszer sikerült is ellenfelük kapujába találni. Új gólszerzőt is köszönthettek a lányok a második félidőben, hiszen Siber Glória mellett, aki ebben a 40 percben is kétszer volt eredményes, Hári Kata is duplázni tudott.
Ezüstérmeshez méltó, nagyarányú győzelemmel zárták tehát lányaink a szezon utolsó mérkőzését, Siber Glória pedig a mai mérkőzésen szerzett hat találatával a góllövők versenyében 35 góllal a harmadik helyen végzett. (csak két találattal lemaradva az első helyezettől)

Vélemény, hozzászólás?