Szűk vereség Diósgyőrben

1. forduló

DVTK – Astra HFC 2-0 (0-0)
g: Bradic (57.), Kostova (84.)

A csapatok összeállítása IDE kattintva megtekinthető!

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga első fordulójában a DVTK vendégeként lépett pályára. A keret nem esett át jelentős átalakuláson, de Szabó Boglárkára gyermekáldás miatt már nem számíthat a szakmai stáb, valamint Krascsenics Csillára sem, aki Debrecenben folytatja pályafutását. Érkezett viszont Erdész Fanni az ETO-ból, Fábián Dóra a Haladás-Viktóriából, Káli Zsuzsanna a Kelen SC-től, valamint Király Bianka is felépült sérüléséből és ismét a csapat rendelkezésére állhat.
Lányaink felkészülése jól sikerült, erős szlovák ellenfelekkel játszott csapatunk magas színvonalú edzőmérkőzéseket, melyeken bíztató volt csapatunk játéka. Bizakodva vártuk a rajtot is, bár a célegyenesben néhány sérülés megnehezítette vezetőedzőnk, Nahóczky Attila dolgát.
A kezdő sípszót követően inkább ellenfelünk birtokolta többet a labdát, de csapatunk kontratámadásai életveszélyesek voltak. Félidőben még 0-0-ás döntetlenre álltak a csapatok, aztán az 57. percben Biljana Bradic megszerezte a vezetést a DVTK-nak. A hazaiak vezető találata után lányaink egyenlíthettek volna, sőt, akár a vezetést is megszerezhették volna, azonban nem volt szerencsénk.. Ziccerhelyzetben többször is a kapufát találták el játékosaink, és a több kihagyott Astra lehetőség után a hazaiak növelték tovább előnyüket: a 84. percben Kostova talált Farkas Katalin kapujába. Több gól már nem született a találkozón, így a DVTK 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.
Lányaink mindent megtettek a siker érdekében, bíztató játékot láthattak a kilátogató szurkolók is, így reméljük legközelebb már kiderül, hogy ki szerzi csapatunkból a Jet-Sol Liga 2019/2020-as szezonjának első találatát.
Vezetőedzőnk, Nahóczky Attila értékelése a mérkőzésről:
“Tartalékos csapatunk nagyszerűen helytállt a jóval esélyesebb, nagyobb és erősebb kerettel rendelkező hazaiak ellen, sőt a második félidőben, -diósgyőri 1-0-ás előnynél-, komoly ziccerekben háromszor is a kapufát találtuk el.. Összességében elmondható, hogy egy jó csapat otthonában bátran, és időnként jól is játszva, kis szerencsével, illetve nagyobb koncentrációval, akár pontot is szerezhettünk volna.”

A mérkőzés összefoglalója: hamarosan…

Vélemény, hozzászólás?