Győzelem az első fordulóban

Kiemelt bajnokság 1. forduló

Astra-Alef HFC – FC Hatvan 3-1
g: Brázovics Evelin (69.), Kubitsch Eszter (86.), Lipkovics Gréta (90.) ill., Kovács Judit (38.)

Astra-Alef HFC: Török Noémi – Hári Kata, Szennai Tímea, Harsányi Alexandra, Nádudvari Anna – Németh Andrea, Lipkovics Gréta, Méhn Melinda (Rashwan Diana 59.) – Brázovics Evelin, Kubitsch Eszter, Skultéty Tamara (Tóth Rella 59.)

FC Hatvan: Orgoványi Dóra – Libertényi Adél, Franka Nikolett, Benke Bernadett, Berki Jázmin, Tóth Anna, Póth Adrienn, Kovács Judit, Kocsis Dorina, Szalontai Georgina, Holló Annamária

U19-es csapatunk a kiemelt bajnokság újoncát, az FC Hatvant fogadta Csepelen a CSHC pályán. A mérkőzés előkészületeit nehezítette, hogy játékvezető nem érkezett a találkozóra, így a két csapat Dr. Dénes Andrást bízta meg a mérkőzés levezetésével. Mindkét csapat játékosai megfelelően kezelték ezt a szituációt, segítették a szükség-játékvezető ténykedését. Bár mindkét játékrészben csapatunk birtokolta többet  a labdát, mégis inkább a mezőnyben folyt a játék az első harminc percben. Lányainknak voltak helyzetei, de nem sikerült bevenni ellenfelünk kapuját, és sajnos a 38. percben ez meg is bosszulta magát, egy szabadrúgást követően Kovács Judit talált Török Noémi kapujába. Ezután csapatunk magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, de a várva várt gól csak nem akart megszületni. A második félidőben is rengeteg lehetőséget dolgoztak ki a lányok, és a 69. percben ennek meg is lett az eredménye: Brázovics Evelin csent el egy labdát a hatvani kapus elől, és az üres kapuba gurította azt. 1-1 után is mindent egy lapra feltéve támadtak a lányok, látszott, hogy mindenképpen céljuk a három pont megszerzése, és bár a hatvani kontrák is hordoztak veszélyt magukban, csapatunk bírta erővel jobban a találkozó végét: először Kubitsch Eszter lőtt szép gólt amivel megszerezte csapatunk a vezetést, majd a lefújás előtt Lipkovics Gréta is betalált, így 3-1-re sikerült megnyerni a mérkőzést.

Összességében elmondható, hogy nyár elejétől kezdve rengeteget fejlődött a lányok játéka, -ezen az úton kell menni tovább-, emellett pedig jó volt látni, hogy egy csapatként küzdöttek a lányok végig, hogy megfordítsák a mérkőzést. Reméljük, hogy ez az akarat végig jellemezni fogja majd csapatunkat a bajnokság során.

Gratulálunk!

 

Vélemény, hozzászólás?