Kétgólos győzelem a Soroksár ellen

U19 Kiemelt csoport 2. forduló
Soroksár SC – Astra-Alef HFC 0-2 (0-0)
g: Skultéty Tamara (54.), Kubitsch Eszter (64.)

U19-es csapatunk a kiemelt csoportban vasárnap játszotta le a második fordulóból elhalasztott mérkőzését a Soroksár együttese ellen. Lányaink a mérkőzés elejétől kezdve támadólag léptek fel a mondhatni “KisFradi” ellen, és így több helyzetet is sikerült kialakítani ellenfelünk kapuja előtt. Ezek a helyzetek viszont rendre kimaradtak,  a félidő felénél pedig a hazai együttes “tudatosította”, hogy ők is a pályán vannak, két nagyot kellett fognia a kapuban Káli Zsuzsannának. Ezzel a két helyzettel ugyan ellenfelünk hosszú időre ellőtte a puskaporát, mert a második játékrészben szinte végig csapatunk birtokolta a labdát, és vezetett gyors támadásokat a soroksári kapura. A legveszélyesebb játékosunk ezen a mérkőzésen Skultéty Tamara volt, aki az 54. percben be is talált, majd a 64. minutumban a 16-oson belül ziccerben csak szabálytalanul tudták szerelni. A jogosan megítélt büntetőt Kubitsch Eszter értékesítette, így kétgólossá nőtt lányaink előnye.
Rengeteg helyzet, és lehetőség maradt ki még ezután is, nagyobb arányú győzelmet is arathattott volna csapatunk, ha kicsit jobban koncentrálnak a lányok a befejezéseknél. Ellenfelünk a lefújás előtt még lőtt egy kapufát, de az eredmény már nem változott.
Bár kimaradtak a helyzetek, a pozitívum az, hogy végre sok volt belőlük, azon kell dolgozni, hogy ezeket minél nagyobb arányban sikerüljön értékesíteni is.
A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy az első játékrész vége előtt Harsányi Alexandra, és Szűcs Petra összefejeltek egymással, melynek következtében a soroksári játékost le kellett cserélni. Jobbulást kívánunk neki!

Csapatunk a következő mérkőzését a Puskás Akadémia ellen játssza. 

A mérkőzés jegyzőkönyve IDE kattintva megtekinthető!

Szép volt lányok! Gratulálunk!

 

Vélemény, hozzászólás?