Magabiztos győzelem a Kelen ellen

11.forduló

Kelen SC – Astra-Alef HFC 1-4 (1-1) jegyzőkönyv
g: Kókány Regina (36.) ill., Sipos Lilla (7., 50), Gelb Mónika (56.), Dikanová Dominika (77.)

Felnőtt csapatunk a Jet-Sol Liga 11. fordulójában a Kelen SC vendége volt Csepelen, a Csepel Stadionban. A papírforma csapatunknak kedvezett, hiszen a sereghajtó keleneseknek mindössze egy győzelme, és egy döntetlenje volt eddig a bajnokság során.
Bár a kötelező győzelmek mindig nehezebbek, lányaink ez alkalommal hamar biztosították a kilátogató szurkolókat arról, hogy nem igazán lehet kérdéses a találkozó kimenetele. A mérkőzésen 90%-ban csapatunk birtokolta a labdát, ellenfelünk védekezett, és kontrákkal próbálkozott. Már a 3. percben Gelb Mónika előtt adódott ziccer, ami kimaradt, de a 7. percben Sipos Lilla megszerezte a vezetést csapatunknak. Az első játékrészben még rengeteg helyzet, és lehetőség maradt kihasználatlanul, például Krascsenics Petrának is volt 100%-os helyzete, kapufája, és Dikanová Dominika lövése is alig kerülte el Erős Evelin kapuját. A kihagyott lehetőségek azonban megbosszulták magukat, és a 36. percben Kókány Regina egy szép szabadrúgás góllal egyenlített, és ez a döntetlen állás maradt a szünetre is.
Szerencsére a második játékrészben még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak lányaink, nem engedtek több teret ellenfelüknek. Az 50. percben Sipos Lilla ismét gólt ért el, majd az 56. percben Gelb Mónika talált a Kelen SC kapujába. A gólok mellett sok lehetősége volt még csapatunknak, de vagy Erős Evelin védett, vagy a kapufa mentette meg a Kelent az újabb góltól. A 77. percben aztán már semmi sem segített, hiszen Dikanová Dominika belőtte csapatunk negyedik találatát, így 4-1-re lányaink nyerték a hatpontos találkozót.

Ezzel a győzelemmel Nahóczky Attila csapata szépen leszakította magáról üldözőit a tabellán, hiszen 16 ponttal az 5. helyen állnak a lányok úgy, hogy hét ponttal elléptek a hatodik helyezett ETO FC Győrtől, valamint 11 ponttal a Szent Mihálytól, és 12 ponttal a jelenleg kieső helyen álló Kelen SC-től.

A mérkőzés összefoglalója..később..

Vélemény, hozzászólás?