Pontot szerzett csapatunk a bajnokesélyes Ferencvárostól!📣🎇

Simple Női Liga 3. forduló

FTC-Telekom – Astra-Alef HFC-Üllő 3-3 (2-1)

g: Vágó Fanny (39., 67.), Czellér Dorottya (45.) ill. Rácz Zsófia (16.), Sipos Lilla (73), Vicsek Nóra (85.)

Sárga lap: Marques Vanessa 65., ill. Erdész Fanni (63.), Nádudvari Anna 93.

 

FTC-Telekom: Barti Luca – Mosdóczi Evelin, Nagy Virág, Fenyvesi Evelin, Róth Rebeka, Pusztai Sára, Papp Luca (Marques Vanessa 46.), Nagy Viktória, Hasanbegovic Melisa, Vágó Fanny, Czellér Dorottya (Siklér Kinga 46.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas Katalin – Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Csizi Fanni (Vidovenyecz Anna 58.) – Rácz Zsófia, Erdész Fanni – Szakonyi Emese ( Nádudvari Anna 90.), Vicsek Nóra, Sipos Lilla – Gelb Mónika (Dikanová Dominika 67.)

Rangadóra gyűltek össze a szurkolók szombaton a Bihari úti Sportközpontban, ahol a házigazda FTC fogadta lányainkat a Simple Női Liga harmadik fordulójának mérkőzésén. Bár a Ferencváros számított a találkozó esélyesének, az első két fordulót mindkét csapat hat ponttal zárta, és a mérkőzésen történtek igazolták azt is, hogy dobogót megcélzó csapatunk bizony borsot törni igyekezett neves ellenfele orra alá. Nem is kellett csalódni a kilátogató szurkolóknak, hiszen sikerült meglepni a Fradit. Szakonyi Emese többször is helyzetbe került az első játékrész elején, de ezek sajnos még kimaradtak. A 16. percben azonban Rácz Zsófia talpra ugrasztotta szurkolóinkat, hiszen megszerezte csapatunk vezető gólját!  Ezután a Ferencváros magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, helyzeteket is kialakított, de Sipos Lilláék kontratámadásaiban benne volt előnyük megduplázása is. A 39. percben jött az egyenlítés, védőink nem tudták szerelni Vágó Fanny-t, aki egalizálta az eredményt. Már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlennel mennek szünetre a csapatok, amikor Czellér Dorottya távolról bevette Farkas Kata kapuját. A szünetben tehát 2-1-re vezetett az FTC.

A második félidőben a legnagyobb változás az égből jött, egy kiadós nyári zápor képében, ami jelentősen megnehezítette a játékosok dolgát. Talán a csúszósnak is nevezhető játéktérnek is köszönhető az a szabadrúgás, amelyből Vágó már kétgólosra növelte a Fradi előnyét a 67. percben. Még bő húsz perc hátra volt a találkozóból, és csapatunk nem adta fel a pontszerzés reményét.  Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Sipos Lilla a 73. percben bevette Barti Luca kapuját! Már csak egy gól hiányzott az egyenlítéshez, és ez meg is érkezett, a lefújás előtt 5 perccel Vicsek Nóra egalizált! 

Több találat már nem született, így csapatunk pontot rabolt a bajnokesélyes Ferencvárostól! 

Óriási eredmény ez csapatunk számára, hiszen nem sok együttes mondhatja el magáról, hogy pontot szerez a Ferencváros ellen, főleg a Bihari úton!

Folytatás jövő vasárnap 16:30-tól Üllőn a DVTK csapata ellen, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Hajrá Astra!💪🤜🤛

foto: FTC

Vélemény, hozzászólás?