Továbbjutás a Magyar Kupában!

Soroksár SC – Astra-Alef HFC-Üllő 0-2 (0-0)
g: Vidács Krisztina (58.) Sipos Lilla (75.)

Soroksár SC: Terestyényi Anna – Benke Dorka, Mikó Erika (Antalicz Alexandra 60.), Fogl Katalin, Tenyei-Tóth Rebeka (Benke Annamária 74.), Győrik Alexandra, Ott Eszter, Patkós Viktória, Rőhberg Zsanett, Váradi Ráhel., Horváth Zsófia,(Hodászi Eszter 60.)

Astra-Alef HFC-Üllő: Farkas Katalin, Rozmis Gabriella, Vidács Krisztina, Véninger Tünde, Németh Andrea, ( Nádudvari Anna II. 67.), Rácz Zsófia, Erdész Fanni, Vicsek Nóra ( Gyolcsos Gyöngyi 81.), Sipos Lilla, Nádudvari Anna I., (Kubitsch Eszter 67.) Szakonyi Emese ( Brázovics Evelin 81.)

A Női Magyar Kupa 3. fordulójában csapatunk az NBII-es Soroksár SC vendége volt a Szamosi Mihály Sporttelepen. Ellenfelünket a tavalyi U19-es Ferencváros magja alkotja (a felnőtt NBI-es csapatból is érkezett játékos), de az MTK-tól is igazoltak, például a Benke testvérek, illetve Váradi Ráhel is a soroksári együttest választotta. A Vágó Fanni vezette alakulat az NBII-es bajnokságban eddig minden mérkőzését megnyerte.

A találkozón csapatunk játszott fölényben, (akár a labdabirtoklást, akár a kapura veszélyes támadásokat nézzük) látszott, hogy lányaink ennek a találkozónak az esélyesei. Talán ha az utolsó passzokba nem csúszik annyi hiba, akkor akár már az első játékrészben megszerezhette volna csapatunk a vezetést. A lehetőségek és helyzetek viszont sajnos kimaradtak, így 0-0-ás döntetlennel vonultak szünetre a csapatok, ami ekkor még ellenfelünk továbbjutását jelentette.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, és végül az 58. percben megtört a jég: egy sarokrúgást követően Vidács Krisztina talált a soroksári kapuba. A 74. percben pedig megduplázta csapatunk az előnyt: szintén egy szöglet után Sipos Lilla szerzett gólt.
A mérkőzés utolsó 10 percében kicsit beszorította lányainkat a soroksári együttes, de a továbbjutás nem forgott veszélyben, maradt a 2-0-ás vezetés, így csapatunk jutott a Női Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Amit a találkozóról még érdemes megemlíteni az az, hogy csapatunkban három U19-es játékos is először lépett pályára a felnőttek között. Nádudvari Anna II., Gyolcsos Gyöngyi, illetve Brázovics Evelin kapott lehetőséget Szász Ferenctől a bizonyításra. 

Az eddig lejátszott mérkőzések alapján csapatunk mellett már ott van a legjobb nyolc között az MTK (MTK-ETO 7-0), a Szent Mihály FC (Fehérvár- Szent Mihály FC 0-3), és a Puskás FC (Kazincbarcika-Puskás 0-9)

Csapatunk jövő héten vasárnap ismét Simple Liga mérkőzést játszik, méghozzá az MTK együttesével csap majd össze a BKV Előre Sporttelepén.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?