Egygólos vereség Gyulán😞

U16 NP Keleti-csoport 7. forduló

Gyulai Amazonok – Astra HFC-Üllő 1-0 (0-0)
⚽️ Turbucz Anna (44.)

Jegyzőkönyv

U16-os csapatunk  kedden játszotta le aktuális bajnoki mérkőzését a Gyulai Amazonok együttese ellen. A gyulai együttes egy nagyon erős, masszív csapat, és az eddigi találkozóikon minden alkalommal győztesen hagyták el a játékteret. Nem ígérkezett tehát könnyűnek a mérkőzés lányaink számára, ráadásul még az időjárás is nehezítette mindkét csapat dolgát.

Az első perctől kezdve az Amazonok birtokolták többet a labdát, és alakítottak ki helyzeteket és lehetőségeket Kinka Petra kapuja előtt. Petra azonban nagyon jó védett, sok gyulai lehetőség, helyzet után rendre kapusunk volt a végállomás. A mezőnyjátékosok is megtették, amit tudtak, keményen védekeztek, és így az első játékrészben nem is született találat. A második félidőben sem változott a játék képe, csapatunk igyekezett megszűrni a gyulai rohamokat, és így a támadásra már kevesebb energiájuk maradt lányainknak. A 44. percben megszerezte a vezetést ellenfelünk Turbucz Anna találatával. A mérkőzés hajrájában egy-két ígéretes támadást is tudtak vezetni lányaink, amelyből az egyiken Reibl Orsolyának majdnem sikerült egy távoli lövéssel egyenlítenie.

Több találat már nem született, így ellenfelünk 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A lányoknak nem lehet okuk a szomorkodásra, hiszen remekül helyt álltak egy mondhatni rutinosabb csapat ellen, valamint meccsről meccsre egyre jobban játszanak, és ez az eredményeken is megmutatkozik. Nyáron ez a csapat gyakorlatilag elölről kezdte az építkezést, és voltak olyan játékosok, akik még csak ebben a szezonban léptek először pályára. Ehhez képest ezen a mérkőzésen már csak egy gólt kaptak egy erős csapattól, és utólag már talán kicsit bosszantó is, hogy nem sikerült legalább egy döntetlent kiharcolni. 

Nagyon jó úton járnak tehát a lányok, és biztosak vagyunk benne, hogy nemsokára ez már pontszerzésben is megmutatkozik!

📅Csapatunknak még négy mérkőzése van hátra az őszi szezonból, és ebből kettőt az őszi szünetben játszanak  le a lányok. Október 25-én Kecskeméten vendégszerepel  a csapat, két nappal később pedig a DEAC együttesét fogadja majd Üllőn.📅

Hajrá Lányok!!!👏💪

Vélemény, hozzászólás?