Kiharcolt három pont Fehérváron!💪🥳

U19 Kiemelt csoport 8. forduló

Fehérvár FC – Astra-Alef HFC-Üllő 1-2 (1-1)
⚽️ Földvári Fanni (38.) ill., Skultéty Tamara (22.), Kubitsch Eszter (85.)

Jegyzőkönyv

Vasárnap U19-es csapatunk a kiemelt csoportban a Fehérvár FC vendégeként lépett pályára. Nem volt könnyű dolga lányainknak, hiszen betegség miatt több hiányzó is volt, és egyéb nehézségek is adódtak, amelyek miatt csere nélkül kellett vállalni a mérkőzést.

Az első játékrészben többet birtokolta a labdát ellenfelünk, – akik NBII-ben meghatározó támadókkal kezdtek csapatunk ellen, így ez nem is volt meglepő. Földvári Fannit, és Pécsi Dórát is nehezen tudták tartani a lányok, de azért csapatunk is talált réseket ellenfele védelmén, és annak ellenére hogy bár többet volt a labda a fehérvári együttesnél, a kapuralövések arányában nem volt nagy különbség. Sőt, a vezetést és lányaink szerezték meg a 22. percben egy sarokrúgás után – Németh Noémi az első lövést még védeni tudta, de a kipattanót Skultéty Tamara közelről a hálóba vágta!⚽️

A vezető találat után sem változott a játék képe, a fehérvári együttesnél volt többet a játékszer, és nagy koncentráció kellett lányainktól, hogy állják ellenfelük rohamait. A 38. percben azonban elég volt egyetlen elcsúszás a védelemben és Földvári Fanni ⚽️ezt meg is büntette, így 1-1-es döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben változott a játék képe, sokkal kiegyenlítettebb lett a labdabirtoklás a két csapat között, kicsit talán át is ment a mérkőzés egy rohanós tempóba, hiszen mindkét csapat próbálta a vezető gólt megszerezni. Ellenfelünk nem igazán veszélyeztetett, – vagy ha igen messziről nem találta el a kaput –  csapatunknál pedig az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így lányaink sem tudtak igazán veszélyes helyzeteket kialakítani. Az első igazi helyzetig a 75. percig kellett várni, mikor Skultéty Tamara indult meg egy félpályánál megszerzett labdával, de hiába vitte teljesen egyedül a kapusra, sajnos ziccerben a kapu mellé emelt. Ebben a periódusban több labdát is szereztek lányaink ellenfelük térfelén, és így több sarokrúgást, és szabadrúgást is elvégezhettek. Ebből Szennai Tímea fejese okozott vesztélyt egy sarokrúgás után, mely éppen hogy elkerülte a kaput.

A 85. percben aztán sikerült megszerezni a vezetést! Már eddig sem volt veszélytelen, hogy támadóink próbáltak letámadni, labdát szerezni a fehérvári térfélen, és ez most nagyon közel sikerült a kapuhoz-egy hosszabban megtolt labdát Kubitsch Eszter csent el a fehérvári belső védőtől, és a 16-oson belülről okosan a bal alsó sarokba gurított!⚽️

Kicsit több, mint öt perc volt hátra a találkozóból (hosszabbítással együtt), nyilván ellenfelünk mindent megtett az egyenlítés érdekében, lányaink pedig igyekeztek ezt megakadályozni, sőt azért még néhány támadásra is futotta ezalatt az idő alatt. Körülbelül két perccel a vége előtt majdnem sikerült Pécsi Dórának “meglógnia” védőink szorításából, de Török Noémi remekül lépett ki az indításra, így a csatár elöl csúszva meg tudta szerezni a labdát. Érezhető volt, hogy ezzel ellőtte puskaporát a Fehérvár, és a játékvezető pár másodperccel később le is fújta a találkozót.

A lányok előtt le a kalappal, mert egy nagyon jó ellenfél ellen sikerült három pontot szerezni, ami biztosan értékes három pont lehet, vagy lesz ha ellenfelünk is úgy akarja. Nagyot küzdöttek a csajok, és emellett amit tudtak meg is tettek a pályán, kihozták a maximumot ebből a nehéz helyzetből! 

📅A következő két találkozón erre a küzdeni tudásra biztosan szükségük is lesz, hiszen október 28-án a még 100%-os Puskás FC, október 31-én pedig a szintén még hibátlan Debreceni Labdarúgó Akadémia lesz az ellenfelük.📅

Szép volt lányok! Csak így tovább!👏

 

Vélemény, hozzászólás?