Négygólos győzelem a Puskás ellen!

U19 kiemelt csoport 12. forduló (előrhozott mérkőzés)

Astra-Alef HFC-Üllő – Puskás FC 4-0 (2-0)
⚽️Skultéty Tamara (31., 73.), Hári Kata (45.), Fejér Zsuzsanna (90.)

Tegnap előrehozott mérkőzésen fogadta U19-es csapatunk a kiemelt csoportban az addig veretlen (egy döntetlen a DLA ellen) Puskás FC együttesét Csepelen. 

Lányaink tudták, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen aktuális ellenfelük komoly játékerőt képvisel, és minden tudásukra szükség lesz ahhoz, hogy egy szoros, jó mérkőzést tudjanak játszani egy olyan csapattal, akik mondhatni akadémiai lehetőségek között nevelik a játékosaikat.

Az első játékrész ennek megfelelően labdabirtoklásban Puskás fölényt hozott, bár az is igaz, hogy lányaink nem akartak túlságosan nagy területeket adni ellenfelüknek, így várható volt hogy a mérkőzés első szakaszában ez nem lesz másként. A lányok pontosan tudták mikor mit kell tenniük, és bár a Puskásnál volt többet a labda, sem helyzetük, sem lehetőségük nem volt arra, hogy gólt szerezzenek. (persze ez a csapat védekezésének is köszönhető)

Lányaink viszont helyenként okoztak azzal veszélyt, hogy jókor, jó időben támadták le ellenfelüket, így az Astra sokkal közelebb állt ahhoz, hogy gólt szerezzen, mint a felcsúti együttes. 

Ez a gól a 31. percben meg is született,  egy nagy egyéni hibát használt ki támadónk, Skultéty Tamara, és ziccerben nem hibázott, így 1-0-ra vezetett csapatunk. A második találatunk előtt is Tami került volna helyzetbe, de a 16-os vonala előtt szabálytalankodtak vele szemben. A jogosan megítélt szabadrúgást Hári Kata szépen csavarta el a sorfal mellett, a kapusnak esélye sem volt, hogy védeni tudja! (2-0)

A második játékrészben még több lehetősége volt lányainknak a gólszerzésre, de a helyzetek sajnos kimaradtak, egészen a 73. percig, amikor tulajdonképpen Skultéty Tamara eldöntötte a mérkőzés sorsát. Támadónk egyedül lépett ki a félpályánál két védő között, majd ziccerben vezette a Puskás kapusára a labdát. A védő azonban utolérte, így vissza kellett vennie  a labdát, ami azt eredményezte, hogy még két védőt ki kellett cseleznie ahhoz, hogy lövőhelyzetbe kerüljön. Ez sikerült is neki, így a 73. percben már három góllal vezetett csapatunk. A “pontot az I-re” Fejér Zsuzsanna tette fel a 90. percben, amikor igazából már egy veszélytelen szituációban ellenfelünk kapusa el akarta rúgni a mélységbe bejátszott labdát, és ezzel támadónkat találta el, akinek a hátáról tulajdonképpen bepattant a felcsúti kapuba a labda. 4-0! 

A mérkőzés utolsó tíz percében kicsit jobban nyomott ellenfelünk, volt egy helyzetük is, melynél Török Noéminek kellett hárítania, de alapjába véve nem sikerült komolyabban veszélyeztetniuk. 

Bár csapatunk játszott már jobban, és szebben is ebben a bajnokságban, sokkal koncentráltabb és élesebb volt ellenfelénél, és így megérdemelten nyerte meg a találkozót!

📅A lányoknak még egy rangadójuk lesz a héten, szombaton a szintén veretlen DLA együttese érkezik majd a Szentmiklósi útra.

Hajrá lányok! Csak így tovább!👏💪

 

Vélemény, hozzászólás?