A Ferencvárost is legyőzte csapatunk!

U19 kiemelt csoport 16. forduló

Ferencvárosi TC – Astra HFC-Üllő 0-4 (0-1)
g: Csizi Fanni (33.), Skultéty Tamara (72.), Godzsa Ivett (74.), Fehér Anna (77.)

Az U19-es bajnokság kiemelt csoportjában csütörtökön játszotta le a két együttes a bajnokság 16. fordulójára kiírt találkozót a Kocsis Sándor Sportközpontban. Az őszi 3-0-ás találkozó után, és a tabellán elfoglalt helyezést is nézve csapatunk volt a találkozó esélyese, és igazából a két csapat közötti különbség, már a kezdő sípszó után látszódott, hiszen csapatunk birtokolta többet a labdát, és próbálta feltörni ellenfele masszív védekezését.
Több lehetősége is akadt lányainknak a gólszerzésre az első félidőben, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült sok veszélyes helyzetet kidolgozni a Fradi kapuja előtt, ami pedig sikerült, az is kimaradt. Egészen a 33. percig, amikor egy szögletrúgás után Csizi Fanni vette be 16 méterről a zöld-fehérek kapuját.
A Ferencváros továbbra is kontrákkal próbált építkezni, és hiába vezetett csapatunk egy góllal, sok támadásvezetést elkapkodtak a lányok, nem igazán volt meg az összhang a játékban. 

A második játékrészben már lendületesebb volt csapatunk támadásban, több tiszta helyzet is adódott az FTC kapuja előtt, ebből a 72. percben Skultéty Tamara megszerezte csapatunk második gólját, és ezzel tulajdonképpen mondhatni csapatunk számára áttört egy gátat. Felszabadultabbá vált a játékunk, illetve a Ferencváros ellenállása is megszűnni látszott, így az utolsó 18 percben már csak a gólok mennyisége volt kérdéses. A 74. percben Godzsa Ivett, -aki egyébként színt is vitt csapatunk játékába a második félidőben- meglőtte első U19-es gólját, a 77. percben pedig Fehér Anna eresztett el egy hatalmas löketet -úgy 25 méterről-, nem is tudta a Fradi kapusa hárítani, így már 4-0-ra vezettek lányaink. Az utolsó 13 percben is volt bőven lehetőség növelni az előnyt, de nem sikerült a helyzeteket értékesíteni, így maradt a négygólos győzelem lányaink javára.

Korcsogh Orsolya vezetőedző:” Egy olyan nagy klub ellen, mint a Ferencváros mindig öröm győzni, és gratulálok is a lányoknak, de helyén kell kezelnünk ezt a sikert. Még mindig van min javítanunk, ma például nagyon pontatlanul játszottunk, és jövő héten az MTK ellen ennél sokkal többet kell majd tennünk, ha szeretnénk megismételni az őszi sikert.”

Képgaléria Jánosi Zsolt jóvoltából! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?