Kupadöntőbe jutott csapatunk!👏🤩

Női Magyar Kupa elődöntő

DVTK – Astra-Alef HFC-Üllő 1-3 (1-1)
g: Nagy Melinda (35.) ill., Sipos Lilla (21., 62.), Szakonyi Emese (83.)

Klubunk 2012-ben jutott be először a női Magyar Kupa fináléjába, és ebben az esztendőben meg is nyerte az. A döntőt a Viktória-Trend Optika ellen játszotta Balatonfüreden csapatunk, ahol Szabó Boglárka, és Nagy Anett találatával 2-1-re sikerült győzni. Érdekesség, hogy a Viktória egyetlen találatát a télen csapatunktól Győrbe igazoló Rácz Zsófia szerezte, valamint az is, – és ez talán még fontosabb -, hogy a jelenlegi csapatunk keretéből egyetlen játékos volt tagja a 2012-es kupagyőztes csapatunknak, ő pedig nem más, mint Vidács Krisztina. Csatoltunk is egy összefoglalót erről a találkozóról, érdemes végignézni. 

Egy évvel később ismét sikerült elérni a döntőt, ahol az MTK együttesével mérkőzött csapatunk, de Pádár Anita két találatával 2-0-ás vereséget szenvedtek lányaink.

Ezután hét éven keresztül nem sikerült döntőbe jutni, érthető tehát, – most a sorsolásnak is köszönhetően, ami kedvezően alakult számunkra azzal, hogy elkerültük a Ferencvárost, és az MTK-t is – hogy mindent megtett csapatunk azért, hogy Diósgyőrben győzelmet arasson, és újra kupadöntőt játszhasson az Astra. 

Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, csapatunk jobban kezdett mint ellenfele, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen a mérkőzés 21. percében Sipos Lilla találatával sikerült a vezetést megszerezni. Bár az első játékrészben abszolút csapatunk dominált a mezőnyben, mégis egyenlíteni tudott a DVTK a 35. percben: Nagy Melinda talált Farkas Katalin kapujába. 

A második játékrész elején is csapatunk volt élesebb, és a 62. percben Szakonyi Emese beadása után Sipos Lilla fejese is utat talált Schildkraut Fruzsina kapujába, így ismét lányaink álltak továbbjutásra! 

A vezető találat után megváltozott a játék képe, a DVTK mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért, és az előny visszaszerzésért, de csapatunk Farkas Katalin vezérletével állta a rohamokat, és egy kontra után tovább tudta növelni előnyét. A 83. percben a DVTK 16-osán belül kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető, melyet Szakonyi Emese értékesített, így már 3-1-re vezettek lányaink, és mindössze hét perc válaszotta el őket a döntőtől. Nem volt könnyű hét perc, de sikerült megtartani a kétgólos előnyt, és így 2013 után újra kupadöntőt játszhat csapatunk, ahol majd a Ferencvárossal mérkőzik meg az első helyért!

A döntőre 2021. május 5-én kerül majd sor, helyszínről még nem tudunk, de azt igen, hogy televíziós közvetítés biztosan lesz!

A 2012-es kupadöntő kisfilmje

 

Vélemény, hozzászólás?