Fordulatos mérkőzésen három pont az MTK ellen!

Országos bajnokság 17. forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – MTK Hungária FC 4-3 (3-0)
g:Czinege Eszter (2), Skultéty Tamara (2)

U19-es csapatunk szombaton az országos bajnokság 17. fordulójában az MTK együttesét fogadta a Goldball Parkban. A papírforma az MTK-nak kedvezett, hiszen a tabellán is előrébb álltak, mint csapatunk, valamint a felsőházba kerülésre is volt még esélye a kék-fehéreknek. Csapatunkban pedig még mindig sok volt a hiányzó betegség, illetve sérülés miatt és ez sem könnyítette meg a lányok dolgát.

Ennek ellenére a mérkőzés teljes első félidejében ellenfelünk szinte nem is lőtt kapura és helyzeteket sem igazán tudott kialakítani. Ez persze annak volt köszönhető, hogy lányaink nagyon koncentráltan és remekül játszottak, ez pedig a 19. perctől gólokban is megmutatkozott. Az első találatot Czinege Eszter jegyezhette, aki remek labdát kapott a védők mögé és a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. A 25. percben a fellazuló MTK védelmet kihasználva Skultéty Tamara kapott egy remek indítást, és mattolta Fehér Lilit. Nem sokkal az első játékrész vége előtt ismét Tami volt eredményes, Czinege Eszter parádés átadását higgadtan gurította a kapu jobb alsó sarkába.

Sajnos a második játékrészben a lányok talán úgy érezték, már ellenfelünk nem tud visszajönni a mérkőzésbe, koncentrációnk kicsit lazult, és ennek az lett az eredménye, hogy a 73. percben máris 3-3 állt a képzeletbeli eredményjelző táblán. Igaz, nem sokáig örülhetett az MTK, hiszen szinte az egyenlítő gól után szinte azonnal sikerült Skultéty Tamarának a védők mögé kerülnie, és mivel a 16-oson belül a kifutó kapus szabálytalanul szerelte, így teljesen jogosan büntetőt ítélt a játékvezető. A büntetőt Czinege Eszter értékesítette, és ezután már nem engedték ki a győzelmet a lányok a kezükből, még úgysem, hogy a sok sérülés, ütközés miatt rengeteget állt a játék, és több, mint 100 percig gyűrte egymást a két csapat úgy, hogy a második játékrészben szinte végig szakadt az eső!

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, remekül játszottak, azt azonban le kell vonni tanulságként, hogy egy erős csapat ellen 3-0-ás vezetésnél sem szabad elhinni, hogy már “zsebben” a három pont. Persze az, hogy 3-3- után ismét bele tudtunk állni a mérkőzésbe és meg tudtuk nyerni, óriási fegyvertény, nagyot küzdöttek a lányok ezért a három pontért!

Az MTK elleni mérlegünk így ebben a szezonban egy döntetlen és egy győzelem!

A következő mérkőzés két hét múlva lesz a válogatott szünet miatt. Csapatunk a Ferencváros együttesét fogadja majd a Goldball Parkban!

Szép volt lányok, Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?