Döntetlen a bajnoki rajton!

   1. forduló

Astra-Activtek HFC-Üllő – DVTK 1-1 (0-1)
g: Ebony Madrid (62.) ill. Nagy Panna (6.)

Csapatunk összeállítása a mérkőzésen: Halla Petra – Pap Nóra (Antalicz Alexandra 46.), Véninger Tünde, Dr. Tatai Krisztina, Brianne Cremer (Ebony Madrid 46.) – Vidács Krisztina, Szabó Boglárka, Erdész Fanni, Brianna Taylor, Vicsek Nóra – Kós Petra

NBI-es csapatunk vasárnap nagy hőségben fogadta a DVTK együttesét Üllőn a Simple Liga első fordulójában.

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, egymásnak estek a felek, amelyből az első játékrészben a vendégek jöttek ki jobban, hiszen a 6. percben megszerezték a vezetést a Nyíregyházi Spartacus együtteséből igazolt Nagy Panna találatával. Az ellenfél vezető gólja talán megzavarta csapatunkat, hiába küzdöttek a lányok, nem sikerült egyenlíteni, sőt a DVTK-nak lett volna lehetősége inkább tovább növelni az előnyét. Ez azonban nem sikerült, így 1-0-ás DVTK vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőre játékrendszert váltottunk, valamint kettőt cseréltünk is: két védő helyett két támadó szellemű játékos érkezett a pályára: Ebony Madrid, illetve Antalicz Alexandra.
A játék képe ezzel meg is változott, és bár továbbra is nagy mezőnyharc folyt a pályán, de veszélyesebbé vált csapatunk játéka az ellenfél kapuja előtt. Több helyzetet és lehetőséget sikerült kidolgozni és a 62. percben ez góllá is érett, amikor Ebony Madrid egy egyéni akció után a bal oldalról 16-méterről a hosszúba bombázta a labdát! 

Sikerült tehát kiegyenlíteni és akár meg is fordíthatták volna a lányok a mérkőzést, ha a további lehetőségeknél, illetve helyzeteknél pontosabban céloznak. A DVTK a második félidőben inkább szabadrúgásból volt veszélyes, illetve néhányszor  leshelyzetben állította meg őket a játékvezetői sípszó, – de amennyiben nem így történt volna sem tudtak élni a lehetőséggel, hiszen Halla Petra eszén nem tudtak túljárni.

Összességében egy harcias, helyenként már-már túl kemény mérkőzésen a két ellentétes félidő alapján azt lehet mondani, hogy igazságos döntetlen született a találkozón. 

Erdész Fanni véleménye a mérkőzésről: ”Szerintem az első félidőben megfogta a csapatot a gól. Korán is jött, illetve saját hibánkból adódott és ez rányomta a bélyegét az első félidőre. Nem találtuk önmagunkat a pályán, nem volt meg az összhang. A második félidőre felszivtuk magunkat és agresszívebben, harcosabban játszottunk aminek meg lett az eredménye és sikerült az egyenlítés. Szerintem ha előbb váltunk, nyerhettük volna.”

Csapatunk a második fordulóban az MTK vendégeként lép pályára augusztus 21-én.

Hajrá Astra!

Vélemény, hozzászólás?