Fontos három pont Újpesten!

4. forduló

Újpest FC – Astra-Activtek HFC-Üllő 2-4 (2-1)
g: Véninger Tünde (öngól), Brianne Cremer (öngól) ill., Szabó Boglárka, Ebony Madrid, Vicsek Nóra (2)

Felnőtt csapatunk a Simple Liga 4. fordulójában Újpesten lépett pályára az újonc ellen. 

Lányaink számára nagyon fontos mérkőzésnek ígérkezett a találkozó, hiszen egy esetleges három pont begyűjtésével megközelítették volna az előttünk állókat a tabellán, illetve feljebb is ugorhattak volna a lányok két helyezést, így mindenképpen győzelmi reményekkel érkeztek a lila-fehérek otthonába.

A mérkőzés Astra részről remekül indult, csapatunk támadólag lépett fel és igyekezett labdákat szerezni az ellenfél térfelén. Ez többnyire meg is valósult, csapatunk dominált és alakított ki helyzeteket, lehetőségeket, amelyekkel így utólag nézve kár hogy nem sikerült élni. Ugyan lányaink szereztek vezetést a mérkőzés 11. percében, amikor egy beadásra Szabó Boglárka érkezett jól és bevetődve talált az újpesti kapuba, de ami ezután következett, arra nem számíthatott senki a mérkőzés képe alapján.

A 28. és a 33. percben két öngóllal átvette a vezetést ellenfelünk és az egygólos előnyét a szünetig meg is tartotta. 

A második játékrészben nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a lányok és ennek meg is lett az eredménye: az 56. percben Véninger Tünde remek kiugratását váltotta gólra Ebony Madrid (kisebb újpesti kapus segédlettel) így sikerült egyenlíteni, sőt a 79. percben Vicsek Nóra mattolta az újpesti kapust és ezzel sikerült fordítani. 

Ezt a vezetést a lányok már nem engedték ki a kezükből, sőt a hosszabbításban Vicsek Nóra ismét betalált, így kétgólos Astra győzelemmel végződött a találkozó.

Lányaink teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot, hiszen ők domináltak, valamint a mérkőzés képe alapján is az újpesti kapusnak, Lengyel Krisztinának volt több dolga.  A csapat tartását mutatja, hogy meg tudták fordítani a mérkőzést úgy, hogy a vezető találat előtt Ebony Madrid még büntetőt is hibázott, valamint a mérkőzés keménysége ellenére (Kilenc-!-sárga lap volt a találkozón) testi épségüket sem sajnálva mindent megtettek a győzelemért!

Csapatunk a 7. helyre ugrott a tabellán, ( a 6. helyezett Puskás Akadémiának is öt pontja van) jövő héten pedig a Haladás Viktóriával találkozik majd Üllőn.

Szép volt lányok! Gratulálunk!

Hajrá Astra!

IDE kattintva látható néhány fotó a mérkőzésről