5-0-ás vereség a Ferencvárostól

10. forduló

Ferencvárosi TC – Astra-Activtek HFC-Üllő 5-0 (3-0)
g:Pusztai Sára (2), Ott Eszter (2), Németh Diána

Felnőtt csapatunk szombaton a Ferencváros otthonában, a Kocsis Sándor Sportközpontban lépett pályára. Ellenfelünk vezeti a tabellát és kétség sem férhet hozzá, hogy hazai viszonylatban a legerősebb játékoskerettel rendelkezik. Az eddigi mérkőzéseiken a legkevesebb gólt az ETO FC Győrnek lőtték, – négyszer vették be a kapujukat -, de átlagosan hét-nyolc gólós győzelmeket aratnak, sőt tizenhatot lőttek az Újpestnek, a Kelen és a DVTK pedig tizenhárom kapott góllal zárt ősszel a Kocsison.

Csapatunkban többen betegeskedtek a héten, de igyekeztek a lányok felkészülni a Fradi elleni találkozóra, amely most leginkább arról szólt, hogy próbáljuk a pályán csökkenteni a két csapat közötti különbségeket.

Sajnos már a második percen megszerezte a vezetést a Ferencváros, de a lányoknak volt tartása, nagyot küzdöttek a pályán azért, hogy a Fradi fölény gólokban ne mutatkozzon meg. Ez végül is az első félidőben sikerült, hiszen csak 3-0-ra vezetett ellenfelünk. A második játékrészben is inkább az FTC akarata érvényesült, de csapatunk nagyot harcolt és így a második negyvenöt percben csak két gólt sikerült lőni a hazai együttesnek. 5-0 lett a vége, de nincs miért szomorkodni, hiszen mindent megtettek a lányok, hozták azt, ami egy ilyen ellenfél ellen lehetett.

A következő héten válogatott szünet van, így legközelebb november 20-án lép pályára csapatunk, akkor sem könnyű ellenfél ellen, hiszen a Puskás Akadémia érkezik majd Üllőre.

Hajrá Astra!

Fotó: FTC