Remek rajt a Simple Ligában

KÉSZ-Szent Mihály-Szeged – Astra HFC-Üllő 0-3 (0-1)
⚽ Kövy Elza (18.), Csolti Réka (47.), Szakonyi Emese (58.)
🟡 Vidács Krisztina
Csapatunk összeállítása: Schvirján Dóra – Pap Nóra, Véninger Tünde, Kövy Elza, Lovász Emma – Vidács Krisztina, Kós Petra, Balogh Orsolya (Almási Virág 70.), Szakonyi Emese (Szuja Anna 88.), Antalicz Alexandra (Csolti Réka 46.) – Tőzsér Vanda
Felnőtt csapatunk szombaton Szegeden, a Szent Mihály ellen lépett pályára a Simple Női Liga első fordulójában.
Csapatunk erős fiatalításon esett át a nyáron ez keretünkön is megfigyelhető, hiszen a pályára lépő játékosok közül összesen négy játékos volt, aki idősebb tizenkilenc évesnél. A felkészülés jól sikerült, így nagyon várta már a csapat, hogy tétmérkőzésen is megmutassa, hogy mire is képes. A lányok egy igazán erős ellenfél ellen léptek pályára, de taktikailag remekül felkészültek a Szeged játékából és hatalmas elszántságuknak és fegyelmezettésüknek köszönhetünken esélyt sem adtak ellenfelüknek ezen a találkozón!
A mérkőzés 18. percéig nem igazán alakult ki helyzet a csapatok kapuja előtt, főleg mezőnyben folyt a játék. Aztán a 18. percben Szakonyi Emese harcolt ki egy szögletrúgást, melyhez Balogh Orsolya állt oda és remekül betekert labdáját Kövy Elza fejelte az ellenfél kapujába. Ez a gól még nagyobb hitet adott a lányoknak és bár igyekeztek további gólokat szerezni az első félidőben több találat nem született, így 1-0-ás Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.
A második félidő remekül indult lányaink számára, hiszen rögtön a középkezdés után Csolti Réka szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, majd becselezte magát a büntetőterületen belülre és higgadtan a hosszú sarokba lőtt!
A szegediek cserékkel próbálták frissíteni a csapatot, de Schvirján Dóra kapuja nem igazán forgott veszélyben, ellenfelünknek inkább csak lehetőségei adódtak, mintsem helyzetei.
Az 58. percben aztán Szakonyi Emese állította be a végeredményt, amikor bal lábbal megszerezte a harmadik gólunkat!
A mérkőzés utolsó perceiben akár tovább is növelhettük volna előnyünket, ám Kövy Elza ziccere sajnos kimaradt.
Ez a győzelem egy igazi csapatsiker, a lányok minden egyes pillanatban összefogtak, egymásra figyelve és kisegítve a különböző helyzetekben. Tudjuk, hogy ez még a bajnokság eleje, messzemenő következtetéseket nem is szeretnénk levonni a találkozóból, de úgy gondoljunk, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, egy klasszisokat felvonultató ellenfél ellen. A lányok fegyelmezettsége és az okos játék, eredményességgel párosult a mai napon.
Gratulálunk mindenkinek, különösen a debütáló játékosoknak, hiszen néhányan közülük most játszottak először, vagy először végig egy egész mérkőzést az első osztályban. Ez a győzelem egy hatalmas mérföldkő az ő számukra is!
A második fordulóban a Fehérvár együttese érkezik majd Üllőre.