Döntetlen a Szekszárd ellen!

Astra HFC-Üllő – Szekszárdi WFC 2-2 (1-0)
g: Kós Petra, Lovász Emma

Sárga lap: Erdész Fanni

Piros lap: Kövy Elza

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Schvirján Dóra – Pap Nóra (Balogh Orsolya 76.), Véninger Tünde, Kövy Elza, Csolti Réka, Lovász Emma, Vidács Krisztina, Erdész Fanni (Almási Virág 91.), Kós Petra, Szakonyi Emese, Antalicz Alexandra (Gelb Mónika 67.)- Magyar Judit

NBI-es csapatunk vasárnap Üllőn fogadta a Szekszárd együttesét a Simple Liga 6. fordulójában. Nagy iramban kezdődött a találkozó, látható volt, hogy mindkét csapat szeretné megnyerni a mérkőzést. Egészen a 20. percig mezőnyben gyűrték egymást a felek, bár lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, de nagyobb helyzeteket nem láthattak a kilátogató szurkolók. A 20. perc tájékán Szakonyi Emese távoli lövése a felső lécen csattant és ezután csapatunk talán kicsivel többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, sőt megnőtt a lehetőségek száma is a szekszárdi kapu előtt, így talán lányaink közelebb álltak a gólhoz, mint a szekszárdiak, akiknek egyébként minden ellentámadásuk hordozott magában veszélyt. Védelmünk azonban a helyén volt, magabiztosan tisztázott minden adódó lehetőség előtt. A játék képe igazolta is elképzelésünket, a 38. percben Szakonyi Emese jobb oldalról beadott labdája teljesen üresen találta az ötösön belül helyezkedő Kós Petrát, aki nem is hibázott és megszerezte a vezetést csapatunk javára. Az első játékrészben több esemény nem történt 1-0-ás Astra vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben maradt továbbra is a nagy iram, az első lehetőségek csapatunk előtt adódtak, mégis ellenfelünk egyenlített a 49. percben. Kágyi Kíra egyéni akciója után úgy tűnt, hogy Schvirján Dóra kezében landol a labda, de mégsem így történt, a labda elpattant és szabad labdára a leghamarabb az érkező Keeley Marie Ayala kapcsolt és közelről a kapuba passzolta a játékszert. (1-1). A gól kicsit megzavarta a lányokat, ellenfelünket pedig feltüzelte és bár ezután ismét mezőnyben folyt a játék, kevés lehetőséggel, helyzet nélkül mindkét oldalon, de keményebb, párharcokkal tarkított, nehéz mérkőzéssé alakult. A 80. percben pedig érkezett a “hidegzuhany”, amikor a tizenhatoson belülre törő, szekszárdi játékost szerelő Kövy Elzát szabálytalannak ítélte meg Alafi Beatrix játékvezető és kiállította, sőt büntetőt is ítélt. Azon kívül, hogy nehéz megítélni, hogy valóban a tizenhatoson belül történt-e a szabálytalanság, a kettős büntetés elvét a nemzetközi viszonylatban már nem igazán alkalmazzák, itt most mégis sikerült és ezzel elég komoly hátrányba került csapatunk, hiszen a büntetőt Keeley Marie Ayala értékesítette, így átvette a vezetést ellenfelünk, valamint emberhátrányba is kellett futballozni a lányoknak tizenöt percet egy kiélezett találkozón. A vezető gól után kicsit felgyorsultak az események, mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek, például a 83. percben Erdész Fanni tekert egy szabadrúgást a szekszárdi kapu elé, amely Lovász Emma fejéről a kapu fölé szállt, illetve közvetlenül ez után egy szekszárdi ziccer is kimaradt. A mérkőzés 91. percében Erdész Fanni egy ütközés után térdsérülést szenvedett, le is kellett cserélni, de végül a megítélt szabadrúgásból sikerült a 93. percben egyenlíteni! A szabadrúgást Almási Virág tekerte a szekszárdi kapu elé, amelyet Balogh Orsolya csúsztatott meg, így pont Lovász Emma elé került a játékszer, aki a kapu közepébe bombázott! 

A fennmaradó időben csapatunk mindent megpróbált emberhátrányban is a győztes gól megszerzéséért, de sajnos nem sikerült betalálni, maradt a 2-2-es döntetlen.

Nem tudjuk, hogy ezen a találkozón vajon két pontot vesztett-e a csapat, vagy egyet visszahozott a sírból, de az biztos, hogy a lányok dicséretet érdemelnek, hiszen a mérkőzés végén emberhátrányban, kellemetlen ellenfél ellen küzdve az elemekkel, időjárással-széllel, egyebekkel kiharcolták azt az egy pontot. Pozitívum az is, hogy Lovász Emma nagyon jó teljesítményt nyújtott a találkozón, valamint hogy Gelb Mónika hosszú kihagyás után már huszonöt percet tudott kapni bajnoki mérkőzésen!

Csapatunk a 7. forduló mérkőzését a Soroksárral már lejátszotta korábban, mégsem maradnak mérkőzés nélkül ezen a hétvégén a lányok, hiszen szombaton pótolják majd a 4. fordulóból elhalasztott Ferencváros elleni találkozót.

A mérkőzés képekben