Nincs megállás! Újabb győzelem az U16-os bajnokságban!

Astra HFC-Üllő – Tiszakécske VSE 4-0 (3-0)
g:Dóka Gréta, Marek Réka, Fésűs Janka, Rojtos Bernadett

Csapatunk kerete a mérkőzésen: Vidra Anna – Fésűs Janka, Dóka Gréta (Barkó Zeline 50.), Plank Hanna, Rojtos Bernadett, Balla Fanni, Puskás Nelli, Kraudy Laura (Tuba Lujza 41.), Nagy Dóra, Marek Réka, Piricz Eszter
Vezetőedző: Király Bianka

U16-os csapatunk vasárnap a 11. fordulóból előrehozott mérkőzését játszotta le a Tiszakécske együttese ellen. Ellenfelünk is szépen gyűjtögette a pontokat az eddigi fordulókban, így az ötödik helyről várta a találkozót, de az eredményeket figyelembe véve még így is csapatunk tűnt a mérkőzés esélyesének.

A kezdősípszót követően lányaink magukhoz vették a mérkőzés irányítását és bár a meccs elején volt egy helyzete a tiszakécskeieknek, gólt csak az Astra tudott szerezni.  Ismét sok-sok helyzetet alakított ki csapatunk, de vagy azért maradt ki, mert nem voltak a lányok elég élesek a kapu előtt, vagy pedig azért, mert ellenfelünk kapusa remekül védett. A 13. percben aztán megtört a jég és Dóka Gréta megszerezte a vezetést csapatunk javára! Az első félidőben még két találat született, Marek Réka és Fésűs Janka jóvoltából – aki egyébként nagy gólt akasztott a kécskei kapuba!

A fordulás után már csak egy gól született, igaz az sem volt kicsi, Rojtos Bernadett a 67. percben volt eredményes.

Összességében akár több góllal is nyerhettek volna a lányok, hiszen rengeteg helyzet maradt ki, ellenfelünk pedig szinte át sem jött a félpályán, így teljesen megérdemelt Astra győzelem született. 

Csapatunk először duplázott a hétvégén, hiszen szombaton elkezdődött a futsal bajnokság is a lányoknak, a vasárnapi találkozón pedig fejben picit fáradtabbnak is tűnt a csapat, talán ez is az oka a kihagyott lehetőségeknek.

Ősszel azonban már nincsen több dupla mérkőzés, a lányok a nagypályás bajnokságban az utolsó őszi találkozójukat játsszák ezen a hétvégén a Szent Mihály otthonában.