Vízilabdameccs Pasaréten

Tudtuk, hogy egy jól felkészített, remek játékosokból álló ellenféllel találkozunk, akik nem fogják könnyen adni a három pontot. Már a bemelegítés alatt elkezdett esni az eső, ami 90 percen át folyamatosan szakadt, irreálissá téve ezzel a pálya talaját. A várakozásnak megfelelően mindkét csapat támadólag lépett fel, bár talán az ASTRA többet birtokolta a labdát. Sok volt a technikai hiba, a szabálytalanság, időnként faragták egymást a játékosok, mindkét csapat küzdött egymással és az időjárással. A 30. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, egy bal oldali beadást a hosszú oldalon érkező Linke Nikolett fejelt a kapufára, ami onnan a hálóba esett (1-0). A gól még küzdelmesebbé tette a mérkőzést, az ASTRA támadott ugyan, de egyenlíteni a félidőig már nem tudott.

 

A 2. félidőt szinte azonnal egy ASTRA góllal nyitottuk, azonban a mindössze 14 éves Kancsár Evelin találatát a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A Pénzügyőr már alig-alig jutott át a félpályán, az ASTRA beszorította ellenfelét a kapuja elé, de – köszönhetően Wikidál Gabriellának, aki szinte egymaga tartotta a védelmet a fináncoknál – nem tudta az egyenlítő gólt berúgni. A folyamatos nyomás azonban a 70. percben végre meghozta a vendég gólt, egy kipattanó labdát Szabó Nóra lőtt laposan kapura, ami Thurzó Katinka lába mellett a hálóba csúszott. Ez a gól még harcosabbá tette az Astrát, a Pénzügyőr láthatóan fáradt, de több gólt sajnos nem sikerült már egyik csapatnak sem kiharcolnia.

Összességében elmondható, hogy a pálya felázott talaja irreálissá tette a mérkőzést, a csúszós fű és a viszonylag kemény párharcok szerencsére egyik oldalon sem okoztak sérülést. Az ASTRA mezőnyben többet birtokolta a labdát, fizikálisan is jobban bírta a 90 percet, de mint tudjuk ez semmit sem jelent, ha nem tud eggyel több gólt rúgni az ellenfélnél.

PÉNZÜGYŐR SE. – ASTRA HFC. 1-1 (1-0)

Vezette: Válóczi György

Pénzügyőr SE.: Lakos – Süveges, Szabó, Wikidál, Beke, Kocsis, Fricsovszky, Linke, Mayer, Mikula. Csere: Thurzó, Cornidesz, Hajdú, Bakó, Lajos.

ASTRA HFC: Rapcsák – Mercz, Kisvári, Ferbert, Külüs – Bors, Pintér, Tóth, Kancsár –Szabó N. Cserék: Nagy, Zsinor, Földvári.

Gólszerzők: Linke Nikolett, ill. Szabó Nóra.

Laczkó Róbert PSE.: Két jól felkészített csapat találkozott egymással,  1-0-s PSE vezetés után az igen fiatalokból álló Astra csapata a rutinos Tóth Á. vezetésével, zuhogó esőben szó szerint kiharcolta az egyenlítést. Gratulálok a csapatnak, sok sikerben legyen részük!

Tóth Ágnes: Nagyon jó iramú, harcos mérkőzésen hiába birtokoltuk többet a labdát, sajnos nem tudtuk megszerezni a győzelmet. Gratulálok a Pénzügyőr csapatának és egykori játékostársamnak Wikidál Gabinak a pályán nyújtott játékához!

Vélemény, hozzászólás?