ÖTGÓLOS ELŐNY A MAGYAR KUPÁBAN! (VIDEÓVAL)

 

 

Az Astra HFC  rövid történetének legnagyobb sikerét könyvelhette el  a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Azt az MTK-t verte meg idegenben, meggyőző fölénnyel  amelyre a Magyar Válogatott épül és nemrégiben még a Bajnokok Ligájában vitézkedett.  A rózsaszíneknek jól megy a BL csapatok ellen, hisz emlékezhetünk, nem is olyan régen az osztrák bajnoknak rúgott  öt gólt a csapat. Mindenesetre az előjelek kissé óvatosságra késztették a tippelőket, hisz a vendégeknél az első számú kapus sérült így a bajnokikra és erre a kupameccsre is nagypályán már régóta nem védő kapussal  ( az első bajnokin szerepet kapott egy nagypályán még soha nem védő is ) álltak ki és a szerencsétlen időpontválasztás ellenére  ( hétköznap 14:00 ) is szép számmal kilátogató nézők hitetlenkedve figyelték, hogy a vendégek padján mindössze egyetlen csere állt rendelkezésre.  Egy valami már az elején kiderült az érdeklődők számára, az Astra fittyet hány a papírformákra és már a 7. percben Fogl Kati révén megszerezte a vezetést.  A továbbiakban a csepeliek magukhoz ragadták a kezdeményezést egyre másra vezették támadásaikat, amire a szemmel láthatóan meglepett hazaiak pár pontrúgással tudtak válaszolni.  Az egyik aztán eredményes is lett, mivel Godvár  ballábas csavarása utat talált a hosszú felsőbe.  (1-1 ) Az első félidő hátralévő részében  is irányított az Astra és nem mellékesen  Szabó Bogi  lőtt két szépségdíjas gólt, előbb a balszélen ugrott ki és jobbal a hosszúba helyezett, majd egy középre belőtt labdát felpörgetett és kapásból a  kapuba lőtt. A szakértő közönség egyöntetűen megállapította, hogy Bogi jelenleg a leggólerősebb „ jobbhátvéd„ Magyarországon!  ( 1-3 )  A szünetben az MTK  kihasználta, hogy vannak cseréi,  mi pedig a füvön frissítettünk egyet, mivel az öltöző a pályától légvonalban 700m-re volt.

A második félidőben sem állt le az Astra henger, így folytatódott a gólgyártás. Előbb Nagy Anett passzával ügyeskedett Ropi ( Sebestyén Györgyi ) a tizenhatoson belül és a középre adott labdát Matu ( Fogl Katalin ) passzolta a hálóba, majd nem sokkal később  az előző góllövő ugratta ki Szabó Bogit aki -immár harmadszor – betalált.  A hazaiak erre Méry Rita magabiztosan végrehajtott büntetőjével válaszoltak, de pár perc múlva Sebestyén egy kipattanó labdát vágott kapásból a hálóba, így jelezte, hogy még nincs vége a fiesztának.  A 85.-percben Nagy Anett csent el egy labdát a védőktől és meg sem állt a kapuig vele majd nem sokkal a lefújás előtt  Nagy Lili lőtt látványosan a kapunkba, háromra növelve a kék-fehér gólok számát. ( 3-7 )

Nagyszerű, pörgős, lendületes meccset élvezhetett végig a közönség és azt hiszem a tíz gól láttán még az igazán ínyencek is elismerően bólintottak.  A futballt ezen az összecsapáson az Astra játszotta és ez megmutatkozott a labdabirtoklásban és a gólok számában is. Kedvenceink nagy lépést tettek a kupadöntőbe jutás felé  és hiszünk abban, hogy  lehet majd építeni  ezekre a pillanatokra a bajnoki rájátszásban is. Persze az már egy egészen másik sütemény lesz.

 

jakabzsolt

 

A mérkőzés jegyzőkönyve ( sajnos pontatlan )

Vélemény, hozzászólás?