NEM NEKÜNK ÁLLT A ZÁSZLÓ!

Egyre távolabbinak tűnik a dobogó első két foka, pedig a tavasz ígéretesen indult az MTK elleni kupamérkőzésen bemutatott gála játékkal. Azóta viszont nem találja önmagát csapatunk és nem tud kikecmeregni a kék-fehér fóbiából.

 

Még a sínek között visszhangzott a mérkőzés kezdetét jelző sípszó, amikor egy buktatás után 11-eshez jutottak a vendéglátók. Vágó Fanny itt is hidegvérű volt, akárcsak a válogatottban a héten. Első percben gólt kapni nem egy könnyen feldolgozható játékhelyzet így azonnal felborulni látszódtak az ezen a mérkőzésen fehérben játszó csepeli lányok tervei a mérkőzéssel kapcsolatban. Immár hátrányból folytatódott a meccs a 32 fokos kánikulában. Nyílt sisakos küzdelem alakult ki és az Astrás lányok mindent elkövettek azért, hogy egyenlítsenek, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége, hisz Pádár Anita mesteri megmozdulása után már 2-0 állt a képzeletbeli eredményjelző táblán. Megpróbáltunk még rátenni egy lapáttal, bár valljuk be őszintén – nem nekünk állt a zászló – hisz a csapat nagy része ilyen olyan ( sérülések, iskolai elfoglaltság, stb.. ) okok miatt csak a mérőzésekről „ismeri” egymást, így nem szeretnénk Dombó mester helyében lenni amikor az aktuális összeállítást tervezi. A  csepeli „HÉV”nek aztán meglett a gyümölcse egy 11-es formájában, amit Szabó Bogi higgadtan helyezett a hálóba. 2-1.  Gondoltuk, ha így marad a szünetig, esetleg lehet majd valamit kitalálni az MTK fölény ellen. De Vágó Fanny gondoskodott arról, hogy keresztül húzza ezt a tervet is. 3-1.

A szünet után kicsit átszervezve folytatta a harcot az Astra. Egyrészt a csapatunk edzője, másrészt egy gyors sérülés is változtatásokat eszközölt. Innentől már csak szaladtunk  az eredmény után és a szervezetten játszó MTK sikeresen kényszerítette ránk akaratát. A kegyelemdöfést (lövést) Nagy Lilla helyezte el a hosszú sérüléséből visszatérő Kovács Klaudia kapujába.

Összességében az MTK megérdemelt győzelmet aratott a nem éppen jó napot kifogó Astra ellen, akiknél többen is tudásuk alatt játszottak ( nyílván a rengeteg kihagyás miatt ) de természetesen a sportban nem lehetnek kifogások, itt az eredmény számít. Az pedig 4-1 az MTK –nak.  Az Astrának ma fejet kellett hajtania a nagyobb tudás, az összeszokottság, a rutin előtt de természetesen továbbra is feladata, hogy kis csapatként minél többször borsot törjön a nagyok orra alá.

 

jakabzsolt

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

Vélemény, hozzászólás?