BAJNOKCSAPAT!

A vasárnapi kánikulában félő volt,hogy érdektelenségbe fog fulladni a Futsal NB II csömöri fordulója. Az emberek többsége ilyenkor leginkább a vízpartot részesíti előnyben. Kivéve a kiskunfélegyházi drukkereket akik időjárástól és helyszíntől függetlenül mindenhol megjelennek és képviseltetik magukat ahol az Astra női futsalosai pályára lépnek. Megható volt látni, hogy bár nem telt meg a nézőtér mégis a jelenlévők közel kétharmada Astra érzelmű volt ami láthatólag jóleső érzéssel töltötte el lányainkat akik ezúttal is szinte hazai környezetben érezhették magukat.

 

Ünnepelni jöttek  szurkolóink, hiszen tudták, hogy ha mindhárom mérkőzést megnyerjük akkor csapatunk a hajdúböszörményi bajnoki záró forduló előtt megszerzi az aranyérmet az NB II-ben és feljut a legmagasabb osztályba.

Igen ám, de az Univerzum ünneprontásként már a második percben megszerezte a vezetést Bereczki Orsolya révén amelyre az első félidőben nem is tudtunk válaszolni, sőt..ha nem a bombaformában lévő Oláh Erika áll a kapunkban akár nagyobb is lehetett volna a különbség. Az is igaz azonban, hogy a mieink irányították a játékot ám az Univerzum kapusa – Hargas Annamária- szintén pazarul védett.

A szünetben Dombó János sokkal pontosabb, gyorsabb játékot kért tanítványaitól a folytatásban és a 22. percben Szabó Boglárkának sikerült is kiegyenlítenie az állást. Ezt követően egyre nyomasztóbbá vált a fölényünk és Zágor Bernadett három remekbeszabott góljával már 4-1-re mi vezettünk és bár a hajrában a becsülettel küzdő Univerzum Körmöczi és Kovacheva révén faragni tudott a hátrányból de ez csak szépségtapasznak volt jó a számukra.

Második mérkőzésünket azzal a Hajdúböszörménnyel játszottuk akik stílusos játékukkal méltán vívtak ki maguknak elismerést a szakvezetők és a nézők körében is. Lajos Ferenc edző tanítványai ezúttal sem álltak be védekezni, de a Fészek elleni mérkőzéshez hasonlóan itt is hadilábon álltak a befejezésekkel. A nagy jövő előtt álló böszörményieknek hiába sikerült helyzetek egész sorát kidolgozniuk, ha játékosaik szinte a gólvonalról is képesek voltak azokat kihagyni. Szerencsére Zágor Bernadettről  és Szabó Boglárkáról ugyanezeket nem lehetett elmondani mert szebbnél-szebb gólokat lőve szórakoztatták a publikumot akik minden szép megmozdulást vastapssal és hangos ovációval köszöntek meg. A 11-1-es sikerből Detty 5, Bogi 4, az elnyűhetetlen, örökmozgó Megyes Ágnes és Molnár Judit pedig egy-egy góllal vette ki a részét.

Lendületbe jött csapatunknak nem okozott gondot a több meghatározó játékosát – Csuti Melinda,Vigh Renáta,Varga Szilvia- nélkülöző Fészek legyőzése. A hétgólos különbség hűen tükrözte a mérkőzés képét,  a győriek egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, de Oláh Erika eszén egy pillanatra sem tudtak túljárni. A Zágor-Szabó támadóduót azonban nem sikerült semlegesíteniük és rajtuk kívül minden Astra játékos sokat tett azért, hogy mindhárom mérkőzést megnyerve csapatunk már Csömörön megünnepelje a bajnoki címet. Éremátadás ugyan csak az utolsó fordulót követően Hajdúböszörményben lesz az Astra TV stábja azonban nem hagyta ajándék nélkül a lányokat, minden játékos a Fészek meccset követően XL-es Sportszeletet vehetett át a jól megérdemelt munka jutalmaként.

 

Aranyszavak:

Molnár Judit: Nagyon boldog vagyok, hogy már most Csömörön bebiztosítottuk a feljutást, lelkes közönségünk előtt, akik mindenhova elkísérnek minket. Rengeteg munka meghozta gyümölcsét, bízom benne, hogy az NB I-ben is lesz majd okunk az ünneplésre.

 

Megyes Ágnes: Nagyon örülök, hogy ehhez a ragyogó közösséghez tartozhatom és a kupadöntőbe jutás után újabb sikerrel ajándékozhattuk meg a kiskunfélegyházi publikumot. Köszönet mindenkinek akinek köze volt a sikerhez. Biztos vagyok benne, hogy az első osztályba jutás még csak a kezdete volt későbbi sikereinknek.

 

Szabó Boglárka: Aranyérmet nyerni mindig nagyon jó dolog. Az NB II-es bajnokság talán sohasem volt olyan erős és színvonalas mint az idén, ezért is tartom nagy fegyverténynek a megnyerését. Számomra hatalmas élmény, hogy ennyi embernek tudtunk hétről-hétre örömet okozni. A kiskunfélegyházi szurkolók is megérdemlik, hogy aranyérmet akasszanak a nyakukba.

 

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?