GRATULÁLUNK A BRONZÉREMHEZ!


 

A Vasgolyó utcai pályáról sok mindent el lehet mondani de azt, hogy az ország legjobb minőségű játéktere ott található azt speciel nem. ( képek a galériában ) Mondjuk ki, méltatlan egy olyan patinás klubhoz mint a Femina. Ilyen körülmények mellett nem egyszerű játszani , de a két csapat becsületére váljék,  mindent megtettek annak érdekében, hogy fogyasztható produkcióval rukkoljanak ki.

Örömmel jelentjük sikerrel jártak.  Egy rendkívül küzdelmes, harcos 70 percet láthattak az érdeklődök, sok helyzettel, szép gólokkal és ami nem lényegtelen, hogy fiataljaink győzelmükkel végképp bebiztosították harmadik helyüket a tabellán.  Nem dicsekvésképpen csak kimondhatatlan büszkeséggel kijelenthetjük, hogy valamennyi küzdelemsorozatban ahol az Astra elindult érmes helyen végzett.  Erre persze még a későbbiekben még visszatérünk.

A Femina elleni bajnokin U17-seink  semmit nem bíztak a véletlenre és Jakab Kata révén már a 4. percben megszereztük a vezetést,  amit a remekül játszó Pintér Violetta két parádés gólja követett így háromgólos megnyugtató előnnyel várhattuk a második játékrészt.

A második félidő elején büntetőhöz jutott a rákospalotai együttes,  ám Fekete Katát annyira elbizonytalanította az egész mérkőzésen magabiztosan védő Szávay Dóri, hogy az égbe lőtte a labdát. Erre mondják azt, hogy a jó kapusnak szerencséje van, márpedig Dóri a legjobb úton halad afelé, hogy így tartsák számon.

Ugyan több gól már nem esett a meccsen mégis örömteli volt látni, hogy jó néhány ötletes, tudatos támadást vezettünk még az utolsó pillanatban is,  ami egyértelműen mutatja, hogy fiataljaink is tisztában vannak vele,  nem az eredmény hanem teljesítmény számít az Astrában.

 

Molnár Judit: Óriási eredménynek tartom, hogy megszereztük a bronzérmet az U17-es bajnokságban amiért minden elismerést megérdemelnek játékosaim. Sajnálatos, hogy ilyen minőségű pályán kellett futballozniuk a fiataloknak, hiszen amellett, hogy teljesen kiszámíthatatlan merre pattan a labda még sérülésveszélyes is. Szerencsére a csapat túltette magát ezen is és magabiztosan gyűjtöttük be a három bajnoki pontot. Magyar Bianka  és Pintér Violetta jó játékának külön örülök, mert a meccs előtt némi önbizalomhiányt állapítottam meg náluk, de a mai produkciójukból erőt meríthetnek a későbbiekben. Szeretném,  ha a Győri Dózsa ellen méltóképpen fejeznénk be a bajnokságot.

 

Fotók a galériában!

Simonyi András

Vélemény, hozzászólás?