A BAJNOKI CÍM MELLETT TOVÁBRA IS VERETLEN A SILVER

 

Bajnoki címmel a zsebben immáron nyugodtan készülődhetett a Silver az utolsó előtti bajnoki fordulóra, melyet ismét hazai pályán, Csepelen játszott. Tudtuk – az RKSK csapatával játszott őszi parázs hangulatú mérkőzés után -, hogy nem lesz elég kiküldeni a mezeket a pályára, ha a veretlenséget továbbra is szeretnénk megtartani. Mindkét edző mellett a kispadon csupán egyetlen csere ücsörgött, látszott, hogy a bajnokság végére ebben az osztályban is „elfogynak” a csapatok.

 

A tikkasztó meleg ellenére lendületesen kezdődött a mérkőzés, bár a labdabirtoklás mérlegének nyelve a hazaiak fele billent. A vendégek leginkább a végig agilisan játszó Garamvölgyi Kittit próbálták megjátszani, aki játéktudásával csapata legjobbja volt a mérkőzés folyamán. Az Astra szinte folyamatosan szervezte a támadásokat, de vagy a vendégvédelem, vagy a kapus hárított sikeresen. A 11. percben aztán – egy egész héten gyakorolt támadás végén -, Szabó Boglárka jobboldali beadására Szabó Nóra érkezett, aki kapásból perdítette a labdát a hálóba. Az RKSK a kapott gól ellenére igyekezett szépíteni, többször is az Astra védőit lefutva mehettek a kapu felé, ahol vagy az éppen visszaérkező védők, vagy a jól védő Bocsárdi Eszter hárított.

 

A szünetben Dombó Mester több futást és több kispasszos játékot kért a lányoktól, amit a csapat igyekezett megvalósítani, és így a második játékrész is Astra mezőnyfölényt hozott. A rákoskeresztúri lányoknak is voltak ordító helyzetei, akár egyenlíthettek is volna, de vagy rossz döntést hoztak, vagy ismét Bocsárdi Eszter védett hatalmasat. Egy ellentámadás során sajnálatosan megsérült a vendégek egyik meghatározó játékosa, Baják Veronika térde egy rossz mozdulat után roppant, a játékot sem tudta folytatni. Az Astra mezőnyfölényét a továbbiakban már nem tudta gólra váltani, így maradt az 1-0-s végeredmény.

 

Összességében elmondható, hogy egy „bajnokság végi” hangulatú mérkőzést vívtunk a lelkesen játszó vendégcsapat ellen, az RKSK nem illetődött meg az Astra csapatától, végig lelkesen, bátran futballozott. A csepeli csapatban több meghatározó játékos hiányzott, vagy a pályán lévők közül néhányan már fejben a Balaton partján pihenték ki a szezont.

 

Utolsó meccse a Silvernek június 10-én lesz az Ercsi csapata ellen, hazai pályán 18.00 órai kezdettel. Reméljük nem lesz akadálya annak a BLSZ. részéről, hogy az érmeket az előző napi évzárón megkaphassák a csapat tagjaiJ

 

ASTRA HFC – RKSK: 1-0 (1-0)

Góllövő: Szabó Nóra

 

 

ASTRA HFC: Bocsárdi – Barna, Tóth, Bozsó – Megyes, Balló, Szabó B., Molnár – Szabó N. Csere: Rapcsák

 

Gumolka Róbert: Tisztességes helytállás a jó Astra ellen, egy nagyon jó ellenféllel sikerült egy élvezetes, jó mérkőzést játszani. Úgy érzem az Astra megérdemelten nyeri meg a bajnokságot, nagyon jó és szimpatikus csapat. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok!

 

Tóth Ágnes: Ha csupán egyetlen góllal is, de behúztuk a győzelmet a lelkes vendégcsapat ellen, így továbbra is tartjuk veretlenségünket. A sajnálatos sérülést szenvedő Baják Veronikának mielőbbi felépülést kívánunk!

 

 

Vélemény, hozzászólás?