A SZÍVEK ÉS A LÁBAK DIADALA VOLT!(videó)


 

Bár a cél világos volt ( felkészülés, erőfelmérés, sportbarátságok építése ) a rendezvény helyszíne viszont „félhomályban úszott” így az arra vetődők ha benéztek arra gondolhattak, valami edzés lehet a teremben, de semmiképpen nem Nemzetközi Torna! Pedig az volt méghozzá magyar élcsapatokkal ( az ezüstérmes és házigazdaTolna-Mözs és az aranyérmes DVTK Miskolci Vénusz )  kiegészülve az ukrán válogatottnak beillő Belichankával, a Szabadkával (hihetetlenül fiatalok voltak ) és az NB1 újoncával az Astra Kiskunfélegyházi Bullsal. A sötétség nem csak a játékot, de természetesen a videó felvételek és a rendezvény minőségéhez méltó fotók készítését is alaposan megnehezítette.

Sajnos a két napos tornának csak a második napjára tudtunk megérkezni, de cserébe vállaltuk, hogy egy napon lejátsszuk mind az ÖT mérkőzésünket. Nem volt könnyű dolgunk, hisz ( az előző nap eredményeiből már láthatóan) erősorrendben visszafelé lépkedve kaptuk az ellenfeleket, azaz előbb egymás után a két gyengébben szereplő csapatot – Tolna-Mözs II. és Szabadka – majd a Tolna Mözs I. csapatával mérkőztünk meg így érkeztünk el a részünkről legjobban várt miskolci meccshez aminek összefoglalója megnézhető (reméljük látszik) itt:

 

 

Mint láthattuk az első félidőben már kezdtek „ólomlábakon” járni a lányok ( akik előtt míg el nem felejtem le a kalappal ) de az első félidő után átestek a holtponton és újra fel tudtak pörögni. A fáradtság ellenére ( előző este NB1 es nagypályás meccs, hajnali utazás és az eddigi 3 futsal mérkőzés ) 5-1 re vertük a tavalyi bajnokot és ez nagy önbizalmat adott nekünk a legnehezebbnek ígérkező ellenfél a Belichanka ellen. Mivel nekik a gólarányuk jobb volt elég volt az X is a tornagyőzelemhez és ők ezt remekül kihasználták. Érezhetően semmit nem kockáztatva, de szellemesen és taktikusan – és amit tudtunk előre – nagyon gyorsan játszottak. Ettől függetlenül felvettük a kesztyűt és mi léptünk fel támadólag, az ukránok pedig a hibáinkat kihasználva próbáltak gyors kontrákkal operálni. Egy szabadrúgás után gólt szereztünk ami aktívabbá tette a szinte hazai környezetben futsalozó ukránokat, hisz a lelátón helyet foglaló többi magyar csapat stílszerűen ( Augusztus 20- Együtt az Ország )  nekik szurkolt és a szünet előtt egy ÖNGÓLLAL egyenlítettek. A második félidőben aztán ismét egyre többet „szorongattunk” és ennek meg is lett az eredménye 2-1 ide. De 4 meccsel a lábakban egyre fogyott az erő és egy apró figyelmetlenség után ismét egálba hozta a meccset a Belichanka. Innentől már csak mi szerettünk volna gólt lőni és volt is lehetőségünk –több is – de sajnos kimaradt. Az utolsó percekben ellenfelünk már egyre sportszerűtlenebbül játszott így a bírók kénytelenek voltak kiállítani egy játékosukat ( csak nehogy „nemzetközi bonyodalom” legyen ebből ) majd egy futsal pályán ritkábban alkalmazott – leviszem a labdát a sarokba és próbálom ott tartani – időhúzó taktikát vett elő az amúgy is bő repertoárjából és valahogy kihúzta kapott gól nélkül. 

A mérkőzés összefoglalója megnézhető itt:

 

 

Így azonos pontszámmal, VERETLENÜL de kevesebb lőtt góllal a második helyen végeztünk amire azt hiszem joggal, nagyon büszkék lehetünk! Az eredményhirdetés után a Belichanka egy „ajándékkosárral” lepett meg minket, amiben az értékes italok mellett egyéb ajándékok voltak és bíztattak bennünket arra,  hogy fonjuk szorosabbra a kapcsolatunkat, hisz minket eddig nem ismertek a hazai futsal palettán. Természetesen igent mondtunk és reménykedünk, hogy idén sikerül letennünk a névjegyünket  az NB1 ben.

 

Mérkőzéseink a tornán:

Astra Kiskunfélegyházi Bulls 7-0 Tolna II. 
Astra Kiskunfélegyházi Bulls 7-0 Szabadka
Astra Kisku

nfélegyházi Bulls 6-1 Tolna I.
Astra Kiskunfélegyházi Bulls 5-1 DVTK. Miskolci Vénusz
Astra Kiskunfélegyházi Bulls 2-2 Belichanka

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?