A PÁLYA VOLT A NAGYOBB ELLENFÉL…

Silver második évad.

Szabálymódosítás: teljes pálya, nagykapu, 11 játékos, 3 játékvezető, röviden ennyiben változott a kiírás a tavalyi bajnoksághoz képest. Mindemellett jó néhány új játékost köszönthettünk csapatunkban – „rutinost”, illetve nagyon fiatalt -, amely alaposan megváltozott, mivel több meghatározó játékosunk befejezte, illetve szünetelteti a játékot sérülés, vagy külföldi munka miatt.

A Híd-Unió csapatához látogattunk vasárnap, ahol könnyedre sikeredett a nyitó mérkőzés. Rengeteg technikai hiba jellemezte játékunkat, a göröngyös, fűcsomókkal teli kemény pályán az alapvető passzok is megnehezültek, ennek ellenére viszonylag korán sikerült megszereznünk a vezető találatot Pincze Gabi révén, majd a félidő végéig még négyszer találtunk a hálóba.

A második játékrészben is az Astra folyamatosan támadott, sorra szerezte a gólokat, a vendégek egyik legjobbja mégis a hazai kapus volt, akit tulajdonképpen szinte minden testrészén eltaláltunk. Ellentámadásra a védekezés mellett már nem jutott ereje a hazaiaknak, kapusunk Bocsárdi Eszter a 90 perc alatt mindössze háromszor ért labdához, akkor is saját védője gurította haza neki a labdát.

Ráhangolásnak azonban kiváló mérkőzés volt, mivel szeptember 2-án a Metis gárdáját fogadjuk Csepelen, akik egy NB II-es szezon után tértek vissza a BLSZ. bajnokságba.

 

Híd-Unió SE – Astra HFC 0-8 (0-5)

Bocsárdi – Barna, Bilicsné, Ujszászi, Péhl – Kancsár, Pincze, Tóth, Molnár – Pintér, Szabó.

Cserék: Erdélyi, Helik, Usztics

 

Gólszerzők: Molnár (3), Szabó (3), Pintér, Pincze.

 

Csoszánszky Miklós Híd-Unió SE: A 2011-12-es bajnokságot veretlenül nyerő Astra HFC csapatát fogadtuk hazai pályán. Egy hónapos felkészülésünk alatt játékosaim nagyon sokat dolgoztak és áldoztak annak reményében, hogy a bajnokságban minél előkelőbb helyen végezhessünk. Az első bajnoki igazán jó értékmérőnek bizonyult.

A mérkőzés az előzetes várakozásnak megfelelően indult, a vendégcsapat irányított, kezdeményezett, és birtokolta a labdát. Erre fel voltunk készülve, és próbáltuk a védekezésünket minél kijjebb tolni, valamint lezárni a területeket, hogy ne tudjanak mélységbe belőtt labdával mögénk kerülni. Ezt sikerrel oldottuk meg, ellenfelünk mégis hamar háromgólos előnyhöz jutott. Mindhárom gól szögletrúgásból született. Nem figyeltünk oda kellőképpen, és lemaradtunk az érkező játékosokról. Nem meglepő, hogy ez a három találat kissé kedvünket szegte, és a következő 10 perecben még 2 gól esett. 5 gólos vendégvezetéssel zárult az első félidő. Igazán felépített akciógólt nem kaptunk, bár néha a szerencse, a kapufa és az önfeláldozóan záró védelem is kellett ehhez.

A szünetet követően ismét hamar gólt kaptunk, ismét szögletből. A játék képe annyiban változott, hogy kósza támadásokat már tudtunk vezetni, amik nagy veszélyt nem jelentettek, de ilyenkor kicsit ki tudtunk jönni a kapunk elől. Az utolsó két gól egy beadás, valamint egy egyéni akció után kialakította a végeredményt, ennek ellenére nem adtuk fel, és az utolsó percekben is megpróbáltunk szerezni egy becsület gólt. Erővel jól bírtuk, viszont a sok apró technikai hiba és a két csapat közötti különbség jól mutatkozott a mérkőzés 90 perce alatt. A pontrúgásokat eltekintve jól zárt a védelem és egymást kisegítve olykor az utolsó pillanatokban mentve küzdött a minél jobb eredmény elérése érdekében. Hibáinkért gólokkal fizettünk, aminek örülök, mivel így a bajnokság elején még bőven van idő javítani ezeket. Jó játékvezetés mellett sportszerű mérkőzéssel kezdtük meg a szezont.

Gratulálok az Astra HFC csapatának!

Tóth Ágnes: A legnagyobb kihívást nem is a meleg, hanem a nagyon rossz talajú pálya jelentette, ahol a legfontosabb cél az volt, hogy senki ne sérüljön meg. Gratulálok új játékosainknak, ügyesen mozogtak, nem okoztak csalódást.

 

 

Tóth Ágnes

 

 

Vélemény, hozzászólás?