LÁBBAL IS MEGY, NEM CSAK SZÁJJAL! (videóval)


 

Duplán készültünk a Magyar Kupagyőztes elleni mérkőzésünkre, egyrészt mert ugye szerettünk volna visszavágni a kupavereségért, másrészt jó lett volna győzelemmel debütálni az NB1-ben, ráadásul hazai pályán! Jelentjük SIKERÜLT!

 

 

Az előjelek nem voltak a legjobbak, hisz sajnos nélkülöznünk kellett Benkő Mónikát, Zágor Bernadettet és Megyes Ágnest, viszont nagy örömünkre új játékosaink ( Szekér Anita, Vincze Anikó és Godvár Katalin ) rendelkezésünkre álltak a nyitómérkőzésen. A harci kedv tehát megvolt és a jó kedv is, mivel már jóval a mérkőzés előtt a csarnokba érkeztünk és néztük, ahogy a legifjabbak ( Astra Bulls U7,U9,U11 )ismerkednek a futsal labdával és a teremmel, ugyanis nekik is nagy napjuk volt mivel a mérkőzés szünetében bemutatkozhattak egy kis egymás közötti játékkal a publikumnak.

 

A mérkőzés elején azonnal kezdeményezőbben léptünk fel és megpróbáltuk akaratunkat a vendégekre kényszeríteni. Ebben ők is partnerek voltak, hisz defenzív hozzáállásuk azt tükrözte, igazából nem nyerni jöttek, nekik az X is jó idegenben. De az is lehet, azt a taktikát választották, hogy „támadjanak csak a rózsaszínek, majd megkontrázzuk őket” de legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt, ám kitűnően játszó védőink nem nagyon adtak esélyt erre ellenfelünknek. Az Astra próbálta feltörni a reteszt, több helyzetet is kidolgoztunk, voltak remek átlövéseink is, de a szerencse ebben az időszakban nem volt velünk, hisz legalább háromszor a kapufa is segített az Univerzumnak és a döntő pillanatokban mindig egy kis hiba csúszott be. A félidő vége felé aztán megtört a jég, és egy kapu előtti kavarodás után Szekér Anita emelt rutinosan a hálóba, így előnnyel vonulhattunk a szünetre.

Amíg a játékosok pihentek a kicsik birtokukba vették a küzdőteret és szórakoztatták a közönséget. Jó volt látni, hogy utánpótlás szinten is sikerült előre lépni és egyre több ügyes kislány kezd megismerkedni a futballal és a futsallal Kiskunfélegyházán is.

 

A második félidőben nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a csapatok és a mérkőzés ettől még jobb és élvezhetőbb lett. A vendégek kénytelenek voltak támadóbban fellépni ezzel utat nyitottak játékosaink előtt, akik ugyan még nem érzik annyira egymást a pályán, de így is berámoltak még kettőt, de érezni lehetett, hogy fog még ennél sokkal jobban is muzsikálni a csapat a közeljövőben. Az utolsó három percben már lanyhult a figyelmünk ( belül már ünnepelni kezdtük az óriási sikert ) és ezt ki is használta a rutinos, többszörös bajnok és kupagyőztes fővárosi csapat, így szépíteni tudott az eredményen, de ez legfeljebb kozmetikázta csak az Astra Kiskunfélegyházi Bulls magabiztos győzelmét. Minden játékos dicséretet érdemel és reméljük közönségünknek is nagy örömöt tudtunk azzal szerezni, hogy bebizonyítottuk, van keresni valónk az NB1 ben és, hogy NEM CSAK  SZÁJJAL, HANEM LÁBBAL IS TUDUNK FUTSALOZNI!

jakabzsolt

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

Fotók a galériában

Vélemény, hozzászólás?