NEM CSAK A 20 ÉVESEKÉ A VILÁG!


 

Remek  mérkőzésre volt kilátás a hétvégi  Nb1-es  szünetben a BLSZ bajnokságban.  Aki megnézte, nem csalódott, mert a hírek igaznak bizonyultak : a Monor SE  NB-s gárdaként is nagyon megállná a helyét.  Igaz, most volt három hiányzójuk, akik meghatározó játékosok, de így is remek csapat benyomását keltették, nem beszélve az osztályon felüli szurkolóikról.

 

Magunkról szólva, és a névsorunkat böngészve jó volt látni, hogy  a fiatalok és az „idősebbek” ( már előre bocsánatért esedezem!), mennyire egy hullámhosszra tudnak kerülni és a „valamennyivel” előbb született játékosok,  fel tudnak pörögni  az ifjabbak fordulatszámára.  Részletesebben megnézve a névsort,  azt látjuk, hogy a 46 éves Tóth Ági, a 45 éves nagymama Bilicsné Kekeres Anikó, a kétgyermekes  Bozsó Renáta,  és az idén éppen 20. futballszezonját taposni kezdő Barna Judit  mellett,  pályára lépett  az a Bocsárdi Eszter,  aki 6 hónapja kezdett el nagypályán védeni,  vagy  a több év kihagyás után pár hónapja újrakezdő Mészáros Edina, de mondhatnám a szintén visszatérő 1 hónapja edző Pavlik Julit is. Emellé tegyük oda a 15 éves Kancsár Evelint  és a szintén u17-es Pintér Violettát ( aki sérülésből tér vissza, hetek óta nem játszott meccset az u17-ben sajnos) , vagy a tavaly még u17-ben is játszó pár nap híján 94-es születésű, 2 hónapja krónikus betegség miatt  alig edző Jakab Katát  és  Szabó Boglárkát aki szintén kisebb sérüléssel bajlódik.  Kimaradt még a névsorból  Benkő Mónika, aki egyéb elfoglaltságok miatt nem tudott játszani a legutóbbi Nb1-es mérkőzésen és most pótolta meccshiányát.  A mérkőzés jegyzőkönyve tehát azt mutatja, hogy  4fő 30- 40 éven felüli  játékos mellett,  2 u17-es   és két nagyon fiatal  és nem  egészséges játékos mellett egy  fiatal (nagypályán ) még pályakezdő kapus és egy meccshiányát pótló játékos alkotta a keretet, akik közül  3 fő az Nb1-ben játszó játékos.  Azaz erre az összeállítású Silverre igazán nem mondható, hogy Nb1-es csapat lenne.

 

 

Arról viszont beszélhetünk, hogy  remekül betölti a tartalék csapat szerepét a BLSZ –ben vitézkedő társulat, hisz pont ezért versenyezteti az Astra HFC ezt a csapatot, hogy  játéklehetőséget adjon az Nb1-ből  „kiöregedő”,  de még futballozni akaró játékosoknak, hogy az u17-ből  felfelé törekvő fiataloknak  legyen lehetőségük  korosztályuknál  idősebbek ellen a szárnyaikat bontogatni , hogy a sérülésből visszatérőknek,  vagy meccshiánnyal küszködőknek,  vagy lásd a labdarúgást későn és/vagy újrakezdőknek   az NB-s meccseknél kisebb intenzitású un.  felhozó meccseket játszani.  ( lásd a nemrég újrakezdő Komlós Andreát, aki  pár Silver meccs után már az élvonalban is sikeresen bemutatkozhatott ).  Azaz elmondhatjuk, hogy az Astránál a Silver NEM CÉL, HANEM ESZKÖZ  ahhoz, hogy meg tudja a klub valósítani az előbb felvázolt céljait és azt  gondoljuk, ehhez remek közeg a BLSZ bajnokság .

 

A mérkőzésről, pedig annyit,  hogy  a gyors első gól után, a Monor elvesztette az esetleges győzelembe vetett hitét és lélekben feladta a derbit. Pedig a játékosokat nézve, lett volna keresni valójuk ezen a meccsen is, hisz jó képességű, feltűnően jó fizikai állapotban lévő  és lelkes  csapat benyomását keltették. Emellett  látszik, hogy  „munka van bennük” azaz az edzői team és a háttér is rendben van. Az elején említett szurkolóik, pedig  minden elismerést megérdemelnek és emellett, sportszerűségből is jelesre vizsgáztak.

 

 

Fehér Tamás ( Monor SE ): Gratulálok az Astrának a győzelemhez, megérdemelték azt, mert mi nem tudtunk ezen a napon méltó ellenfelek lenni, bár nagy szívfájdalmam azért, hogy Szekér Anitát, Godvár Katalint, Molnár Juditot, no és legfőképpen Fogl Katalint picit hiányoltam ebből a BLSZ -es  Astra keretből, hiszen „ha már lúd, legyen kövér” alapon ez is belefért volna…

 

Dombó János ( Astra Silver ):  Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, megérdemelt hazai siker született!

 

Katt ide a képekért

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

 jakabzsolt

Vélemény, hozzászólás?