TAKTIKUSAN NYERTÜNK CSATÁT!


 

Szinte döntőnek is beillő mérkőzéssel folytatódott a Magyar Kupa  küzdelem sorozat.  A futsal nb1 két éllovasa került össze a sorsolás szeszélye folytán. Visszavágónak is felfogható volt a meccs, mivel két fordulóval ezelőtt Miskolcon éppen első élvonalbeli vereségét könyvelhette el az Astra Bulls. A kupa varázsát az adja, hogy a mérkőzés után az egyik csapat búcsúzik a további küzdelemtől és nincs lehetősége a javításra.

 

A mérkőzés legfőbb kérdése az volt, maradt e a vereségből bármi is az Astrában, vagy éppen ellenkezőleg, építkezni tudott belőle. A mérkőzés első 10perce után már látható volt, hogy az utóbbival állunk szemben.  A hazaiak láthatóan felkészültek ellenfelükből , és az első pillanattól kezdve taktikusan  védekeztek, és nagyon tudatosan zárták le  a vendégcsapat mozgásterét.  Ez annyira jól sikerül, hogy tulajdonképpen szinte csak Astra helyzeteket láthattunk az első félidőben, igaz ezek ekkor még nem voltak annyira gólveszélyesek.  A félidő közepén, azonban  Pincze Gabriella használta ki a miskolci védők bizonytalankodását és ballal óriási gólt rúgott  a rövid sarokba.  A gól után nem sokat változott a játék képe,  a vendégek  próbálkoztak a támadás építésekkel, de nem sok sikerrel.  A második félidőben már magasabb fordulatra kellett kapcsolnia a DVTK-nak és  ez a hazaiak malmára hajtotta a vizet, mert a megszerzett labdákkal többször is 2-1- es  sőt 3-1-es szituációkat alakítottak ki, és előbb egy szép összjáték után Zágor Detty növelte a rózsaszínek előnyét, majd Szekér Anita egy szemfüles góllal jelentkezett. A végére ismét Pincze Gabié volt a főszerep, aki egy távoli bombával mutatta meg, hogy  jobbal is megy neki a góllövés.  Mindeközben a Vénusz játékosai elvesztették a hitüket a továbbjutást illetően és feladták a meccset. A végén még 2-3 kapufa keltett izgalmat a szép számban kilátogató  nézők körében, de az eredmény már nem változott.

 

ASTRA  Kiskunfélegyházi BULLS – DVTK Miskolci Vénusz NFE  4:0 (1:0)

Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna 2012. november 10., 150 néző.

Játékvezetők: Kőrösi János, Kaszala Mihály, Kiss Sándor

ASTRA-Kiskunf. BULLS: Vincze Anikó – Benkő Mónika, Megyes Ágnes, Zágor Bernadett, Szabó Boglárka. Cserék: Szekér Anita, Pincze Gabriella, Szabó Nóra, Jakab Kata, Oláh Erika. Vezetőedző: Dombó János.

DVTK-Miskolc: Nagy Tünde – Csepregi Gabriella, Váradi Cintia, Bernáth Csilla, Újvári Krisztina. Cserék: Szőke Zsuzsanna, Ivanics Anita, Rondzik Júlia, Boros Kinga, Almási Ildikó. Vezetőedző: Sárréti Géza.

Gólszerzők: Pincze Gabriella (2), Zágor Bernadett, Szekér Anita.

Jók: az egész csapat illetve Nagy Tünde

Sárréti Géza (DVTK-Miskolc): Enervált, motiválatlan játékot nyújtottunk a mai napon. Gratulálok a hazaiak játékához és a továbbjutásukhoz.

Dombó János (ASTRA-BULLS): Végig koncentráltan, a megbeszélt taktikai utasításokat betartva magabiztosan győztünk.

Katt ide a mérkőzés képeiért:

Vélemény, hozzászólás?