ÉL BENNÜNK A REMÉNY!

 

Azt hiszem, hogy a jelenleg legjobb formában játszó két női futsalcsapatot láthatta  a szépszámú  közönség Csömörön  szombat este.  Óriási iram, izgalmak és  hatalmas küzdelem volt. Nem hiszem, hogy nagyot tévednénk, ha azt állítanánk – valószínűleg  az idei kiírás bajnok csapatát láthattuk játszani. De, hogy az melyik lesz a résztvevő kettőből,  az megtippelhetetlen.  Mi azt reméljük, hogy nekünk fog kedvezni a szerencse!  Persze, tudjuk azt is, hogy a sportban a szerencséért nagyon is meg kell küzdeni, de ahogy ma, az elszánt arcokat láttuk, megállapítottuk – mindkét csapat készen áll a küzdelemre.  (  és szerintünk Miskolcon is komoly terveket szövögetnek )

 

A mérkőzés jegyzőkönyve ITT.KATTINTS!

 

A mérkőzés videóösszefoglalója:

 

 

 

 

 

 

 

A mérkőzésről a nőifoci.com tudósított:

 

Aki lemaradt, az kimaradt…. egy olyan élményből, amit kevés magyar futsal-meccsen láthatnak a nézők. A mintegy száz szurkoló előtt, az Astra Kiskunfélegyházi Bulls 5-4-re legyőzte az Univerzum NFC-t.

 

Már a „körítés” is parádés volt: nagyszerű csarnok, tele reklámtáblákkal, jó büfé, eredményjelző, érdeklődők szinte az egész országból (az Astra utánpótlása, azután szurkolók Kiskunfélegyházáról, de az érdekelteken kívül Kovács Alíz Miskolcról, Danika Tatáról, a Hegyvidék vezetői, a Közterület fiú futsalosai – és a sor még folytatható).

Aki szereti a Hitchcock-féle krimiket, az itt Csömörön is parádésan szórakozott. Az első félidőben az Astra jobb volt, megérdemelten húzott el 2-0-ra, sőt nagyobb is lehetett volna a különbség, ha Hargas Annamária nem véd többször is bravúrral. Akár már ekkor eldőlhetett volna a meccs, de a fordulás előtt Bernhard Bernadett szépített, és szoros eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

Az első félidő nagyon jó iramban zajlott, és a szünet után erre még rá is tettek egy lapáttal a csapatok! Szabó Bogi góljával a 34. percben (ismét) eldőlni látszott a meccs, de szó sem volt erről, jött a káprázatos hajrá!

Az Univerzum nem adta fel (óriási elismerés ezért Tóth Károly csapatának!) és egy percen belül két gólt lőve egyenlíteni tudott. de, ezzel még nem volt vége, az Astra is tudott újítani (óriási elismerés ezért Dombó János nagypályás meccsel a lábában pályára lépő csapatának!) és újabb „gólváltás” után 4-4-re alakult az eredmény. Még mindig nem volt vége! Zágor bombázott zseniális gólt a rövid alsó sarokba (milyen a kapussors: Hargast a mezőny legjobbjának láttam, de ebben picit benne volt…), majd egy tévesen befújt fault után újra tízméteres lőhetett az egyenlítésért az Univerzum: Üveges azonban ezúttal hibázott, nem tudott egyenlíteni az Univerzum, győzött – tegyük hozzá, a mérkőzés összképe alapján ezzel az egy góllal megérdemelten – az Astra Kiskunfélegyházi Bulls.

 

Hozzáteszem azt is, az Astra jobb helyzetkihasználással már korábban eldönthette volna a meccset, ha viszont a padlóról felállt Univerzum 4-4-nél „megelégszik” a döntetlennel, nem veszi fel a kesztyűt és nem játszik győzelemre, talán elcsípett volna egy pontot.

Óriási elismerés a játékosoknak, és mindkét edzőnek a meccsért, remek propagandája volt ez a női futsalnak. Az Astra, ahogy mindig, ezúttal is felvételt készített a mérkőzésről – talán nem volna felesleges a mindig remek összefoglaló mellett, ezúttal a teljes meccset is „közkinccsé” tenni!

Amit még talán érdemes elmondani a meccsről: az Astrában Vincze Anikó jól védett, a mezőnyben kiemelkedőt nyújtott Szabó Bogi és Zágor Bernadett, de nem feledkezhetünk meg a rengeteget futó Megyes Ágnesről sem, az Univerzumban Hargas a már említett hibájával együtt is a mezőny legjobbja volt, mellette Gál Timi és Üveges Kata dicsérendő – viszont a kékeknél kicsit rövid volt a kispad.

A játékvezetők is kifejezetten jól vezették a meccset, talán két hibájukat láttuk: az egyik alkalommal nem fújtak be egy faultot, ebből gólt rúgott az Astra, illetve a hajrában túl könnyű síppal fújtak be egy Astra-szabálytalanságot – ha Üveges berúgja a büntetőt, ez eredményt befolyásoló hiba lett volna.

 

 

Vélemények a mérkőzésről:

 

 

Tóth Ágnes: „Fiatalnak érzem magam, de még néhány ilyen meccs és éveket öregszem…”

 

 

Korcsogh Orsi, a Hegyvidék edzője: „Jó, hogy kijöttem, ez a meccs az ínyenceknek is csemege volt!”

 

 

Feri bácsi, a félegyházi csarnok bemondója: „Zágor Detti és Szabó Bogi a két legjobb magyar játékos.”

 

 

Sáfrányos György, a Hegyvidék SE technikai vezetője: „Sok ilyen mérkőzés kellene nagypályán és teremben is, ez vinné előre a női focit!”

 

 

Vélemény, hozzászólás?