NÉGY JÁTÉKOSUNK A FUTSAL VÁLOGATOTTBAN!

 

Női futsalválogatottunk a szombati 7-4-es győzelem után vasárnap nem bírt a házigazda csehekkel. Alig 16 órával a szombat délutáni mérkőzés után, vasárnap délelőtt ismét megmérkőzött egymással Kladnóban a cseh és a magyar női futsalválogatott. A mieink a magabiztos szombati siker után a mai mérkőzésen visszafogottabban játszottak, és az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek. A találkozó elején egy távoli lövésbe Megyes Ágnes ért bele szerencsétlenül, a labda róla pattant a kapuba.

 

Főleg a mieink játékán látszott meg, hogy a játékosok fáradtabbak a tegnapi meccs után, bár Vágó Fanni és Radics Ágnes is szerezhetett volna gólokat, az utolsó megoldások rendre pontatlanok voltak. A 14. percben a cseheknek sikerült kijátszaniuk az addig jól záró magyar védelmet, akciójuk végén Jitka Chlastanova passzolt a hálóba. A szünet után, Frank Tamás szövetségi edző instrukcióit követve, óriási nyomás alatt tartotta a hazai kaput a magyar válogatotott, és ez a taktika olyannyira jól működött, hogy három perc alatt sikerült egyenlítenünk: a 23. perc elején Zágor Bernadett pörgetett látványosan a bal felső sarokba, másodpercekkel a középkezdés után pedig Szűcs Adrienn érkezett jól egy beadásra és közelről megszerezte a csapat második találatát. A hajrára kiegyenlítetté vált a játék, és végül a szerencsésebb csapat nyert, 10 másodperccel a meccs vége előtt, egy szögletvariációt követően a csehek legjobb játékosa, az üresen maradt Petra Dinisova passzolt a kapuba, kialakítva a 3-2-es végeredményt. – A mai mérkőzésen kiderült, hogy a magyar női futsalnak még sokat kell fejlődnie, elsősorban taktikailag. Ezzel együtt a csapat akarata, hozzáállása ezúttal is példás volt, nagyon fontosnak tartom, hogy a válogatott rendszeresen a mostanihoz hasonló, nemzetközi iramú mecceken szerepeljen a jövőben – értékelt a lefújás után Frank Tamás.

 

Csehország-Magyarország 3-2 (2-0) Magyarország: Nagy Tünde – Szabó Boglárka, Megyes Ágnes, Radics Ágnes, Vágó Fanni Cserék: Vincze Anikó, Zágor Bernadett, Üveges Katalin, Csepregi Gabriella, Újvári Krisztina, Bernáth Csilla, Farkas Éva, Molnár Zsófia, Radics Ágnes, Szűcs Adrienn

 

forrás: MLSZ.HU

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?