SZABÓ BOGI SZÁZADOS LETT!

 

Szabó „százados” Bogi– nak megérte mindent beleadnia a Galaxis elleni mérkőzésen, hisz a 6.gólja éppen az Astra Bulls idénybeli 100. gólja volt. De időzzünk is el a számoknál egy picit, mert így, hogy kicsit bújtuk az MLSZ adatbázisát, egyéb figyelemre méltó számokkal is találkoztunk.  Mint például: 2010-ben kezdett a „Dombó csapat” ( még Mókus színekben ) foglalkozni a futsallal, azóta 74 db tétmeccsen ( kupa és bajnoki ) 66 szor győztesként hagyta el a pályát, emellett 3 döntetlen és 5 vereség is becsúszott. Azaz a 3 év  ( 36 hónap )  alatt 90,54 %–  os teljesítménnyel tette le névjegyét a gárda. Ha csak az Astra Bulls adatokat számítjuk, akkor még jobb az eredmény, hisz 57 meccsen, 52 győzelem, 2 döntetlen és 3 vereség azaz 92,4 % -on teljesített a csapat.

 

 

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy 2005– óta zajló futsal bajnokságokban, a mindenkori bajnokok általában 40-60 kapott góllal zárták a bajnokságot ( általában kevesebb mérkőzésszámmal mint idén ) így a jelenlegi bajnokság 2/3-nál a kapott 22  góllal is magasra teszi a mércét a pillanatnyi éllovas. A statisztika másik erőssége, hogy ebben nem szerepelnek a mindenféle tornák, edzőmeccsek ( akkor még jobb lenne az arány ) és az is, hogy nem egy kiragadott „jó időszak” adatai ezek, hanem a komplett pályafutás adatai.

 

 

Na de hátrább a matematikával és kanyarodjunk vissza a kiskunfélegyházi mérkőzéshez, ahol a rájátszás  3. fordulójában a Galaxis csapata vendégeskedett, és az ugye tudva levő, hogy a Bulls nem éppen kedveskedő  házigazda típus. Most sem volt ez másképp, hisz már az első félidőben 4 góllal terhelte ellenfele kapuját és kisebb megtorpanás után  ( az első félidő végén és  a második félidő elején kaptak 1-1 gólt ) végül 10 gólt rámolt a kék-fehér csapat hálójába. A gólokon Pincze Gabi, Szekér Anita, Megyes Ági, Zágor Detty és Szabó Bogi osztoztak, míg a vendégektől Heidt Edina és Vella Orsi volt eredményes. A látottak alapján egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést, a Galaxis nem tudta megismételni múlt heti bravúrját, amikor is ikszelt a másik bajnokesélyes Univerzummal. A gólösszefoglalóban láthatunk nagyon szép gólokat is, de ennek ellenére azt mindenképpen megjegyeznénk, hogy az Astránál tapasztalható volt némi „nem vagyunk ott fejben” effektus, de szerencséjükre olyan egyéni képességű csapattagokkal vannak megáldva, hogy rendszerint el tudják viselni, ha nem mindenki muzsikál az előre leírt „kotta” szerint. Talán, éppen ez a titka, az írás elején vázolt statisztikának…mert mint tudjuk : „a számok soha sem hazudnak”!

jakabzsolt

 

A mérkőzés jegyzőkönyve.Kattints!

 

 

Vélemény, hozzászólás?