ÓRIÁSI KÜZDELEMBEN MARADTUNK ALUL

 

Nem sikerült a bravúr, így  ezüstérmesek lettünk a 2013-as Magyar Kupa kiírásban. Azt gondoljuk, hogy így is megsüvegelendő teljesítmény, hogy immár két éve, folyamatosan kupadöntőket játszunk nagypályán és futsalban is.  Az előző évben is sikerült arany és ezüst érmet szereznünk, csak fordított leosztásban. Emellett a bajnokságban is üldözői vagyunk a „nagyoknak”, hisz jelenleg három pont különbséggel előz meg minket aktuális kupaellenfelünk, az MTK.

 

A mérkőzésen az első pillanattól kezdve látható volt, hogy a szinte minden poszton válogatott játékosokkal felálló MTK, nem mentette át a szegediek ellen mutatott formáját erre a napra. Sokpasszos játékukra és kitűnő támadóikra ugyan készültünk, de sajnos keveset tudtuk birtokolni a labdát, így a kék-fehérek irányították a mérkőzést. Néhány helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de szerencsére Kovács Klaudia továbbra is remek formában van, és a védelmünk is magabiztos volt, így nem született gól az első félidőben.

 

A második félidőben aztán, kétszer is sikerült zavart okozni a kapunk előtt. Előbb egy leshelyzetnek tűnő szituációban ugrott ki Csiszár, akivel kapusunk a vonalon kívül összefutott, de a játékvezető ennek ellenére büntetőt ítélt, majd Pádár bizonyította be, hogy életveszélyes a tizenhatoson belül, ha szabadon átveheti a labdát. E két momentum el is döntötte a mérkőzést,  és láthatóan nem volt bennünk a potenciál az egyenlítésre, sőt mint később kiderült a szépítésre sem.

 

Emelt fővel, de semmiképp nem elégedetten mondjuk, hogy büszkék vagyunk a kupaezüstre, és arra is, hogy pár év alatt sikerült a bajnokság egyik meghatározó csapatává fejődnünk, aki bizony már képes megrángatni az „oroszlánok” bajszát. Gratulálunk ellenfelünknek a győzelemhez!

 

Turtóczky Sándor, az MTK edzője: „Nem szeretnék maximalistának tűnni, gratulálok a lányoknak. Az eredmény rendben van, ami a játékot illeti, talán a végjátékban többet is kezdeményezhettünk volna. De most az örömé a hely és az idő. Van még tavaszra feladatunk, szeretnénk ismét megnyerni a bajnokságot.”

 

Dombó János, az Astra edzője: „Ez most így alakult, két góllal talán jobb is volt az MTK a mérkőzés képe alapján. Ugyanakkor sokáig jól tartottuk magunkat, azért van némi hiányérzetem, mert néhány kulcsemberemnek nagyon nem ment a játék. Ezért is merem mondani: ezt mi rontottuk el.”

 

 

Vélemény, hozzászólás?