LÉPÉSELŐNYBEN AZ ASTRA BULLS!

 

A női futsal NB-I. Szuperdöntőjének első mérkőzését rendezték szombaton este a Kész Aréna Sportcsarnokban. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc nagyon izgalmas összecsapást ígért, hiszen az NB-I. két legjobb csapata találkozott.

 

 

A várakozásnak megfelelően nagy érdeklődés mellett kezdődött a szuperdöntő első felvonása. A félegyházi közönség fergeteges hangulatot teremtett a csarnokban. A mérkőzés kezdőrúgását a mai napon, Dr. Garai István sportorvos, országgyűlési képviselő és Balla László alpolgármester végezték el. Nagyon jól felkészült egymásból a pályára lépő két csapat. A vendég Univerzum együttese már évek óta mindig ott van a bajnokság fináléjában, a hazaiak első éves NB-I-es játékuk után kerültek megérdemelten a bajnoki döntőbe. Igen feszült volt a mérkőzés kezdete, mindkét fél nagy gondot fordított a védekezésre. Ennek ellenére az első játékrészben a csapatok lendületes támadásokat is vezettek, de a helyzetkihasználások nem sikerültek. Kitűnő formában védett mindkét kapus, akik sokszor látványos megmozdulásokkal akadályozták meg a gólszerzést, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel zárult.

 

 

A szünet után folytatódott a fegyelmezett játék,  jól lezárták a csapatok saját területeiket. Az Astra a második játékrész közepétől már enyhe fölényt mutatott, de nagyon sokszor hibáztak a gólhelyzetek kihasználásában. A vendégek támadásaiban is volt veszély, de amikor már eljutottak helyzetekig, a válogatott formában védő Vincze Anikó akadályozta meg őket a gólszerzésben. Nagyon úgy nézett ki, hogy a hosszabbítás is bejöhet az összecsapáson, de a mérkőzés utolsó tíz percében az Astra kezdett jobban dominálni. Veszélyes támadásokat vezettek, és a 33. percben megszerezték a vezetést. Szekér Anita, Molnár Judit is lövésekkel veszélyeztetett és a kipattanó labdát Szabó Boglárka 5 méterről a lábak alatt a kapu jobb alsó sarkába helyezte, 1 – 0. A gól után kicsit megnyugodott a hazai csapat és pontos labdajáratással őrizte megérdemelt előnyét. A korábbi mérközésekhez viszonyítva ma nem kerekedett ki sokgólos mérkőzés. Mindkét csapat igyekezett a legjobb játékát nyújtani, és így egy nagyiramú, fordulatokban gazdag mérkőzés alakult ki, megérdemelt Astra sikerrel. A visszavágó mérkőzés is bizonyosan hasonló izgalmakat hozhat, melyet május 12-én Csömörön rendeznek 16:30-kor.

 

 

ASTRA Kiskunfélegyházi Bulls – Univerzum Sport Club 1 – 0 (0-0)

Kiskunfélegyháza, Kész Aréna 2013. 05. 04. 18:30

Játékvezetők: Viczián Mátyás, Flinta Zoltán, Hegyesi Gábor

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Szabó Boglárka, Pincze Gabriella, Szekér Anita. Cserék: Molnár Judit, Godvár Katalin, Szabó Nóra. Vezetőedző: Dombó János

Univerzum: Deczki Vanda – Ganczer Hajnalka, Gál Tímea, Horváth Hanna, Pádár Anita.

Cserék: Körmöczi Ildikó, Bernhardt Barbara, Üveges Katalin. Vezetőedző: Tóth Károly

Gólszerző: Szabó Boglárka (33’) 

 

 

 

Tóth Károly (Univerzum): A bajnokság legjobb két csapata jutott a bajnoki döntőbe. Nagyon felkészültünk a mai mérkőzésre, az első játékrészben nekünk kellett volna vezetni, de kimaradtak a helyzetek.  A visszavágó mérkőzést meg kell nyernünk és a harmadik mérkőzés fog dönteni.

 

 

 

Szabó Boglárka (Astra-Bulls): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Sok kapufát lőttünk, sok helyzetet hibáztunk el egy nagyon jól felkészített csapat ellen. Egy hét múlva is hasonló mérkőzésre számítok.

 

 

 

Dombó János (Astra-Bulls): Izgalmas volt a bajnoki döntő első felvonása. Egy nagyon jól összerakott és számtalan helyzetet kidolgozó Univerzum ellen értük el sikerünket. A csapat diadala a mai győzelem egy fantasztikus közönség előtt, nagyon sok helyzetünkből egyet értékesítettünk és úgy érzem megérdemelten nyertünk.

 

 

 

Varga Ferenc     

Vélemény, hozzászólás?